Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Κλειστά τα σύνορα μέσα στις γιορτές

ΦΩΤΟ NEWSIT.GR

Αγροτοκτηνοτρόφοι μιλούν στο ΝewsIt.gr και απειλούν…

ότι θα κάνουν Πρωτοχρονιά στα μπλόκα. “Θα παραμείνουμε στα μπλόκα μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας. Αν χρειαστεί θα κάνουμε Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά στο τελωνείο των Ευζώνων” τονίζει ο πρόεδρος των αγροτοκτηνοτρόφων του Κιλκίς. “Ο κλάδος μας έχει υποστεί μεγάλη υποβάθμιση και τα χρέη μας κατακλύζουν. Δεν αντέχουμε άλλο. Η κατάσταση αυτή πρέπει να σταματήσει”.   

Οι αγροτοκτηνοτρόφοι δεν πτοούνται από την εισαγγελική εντολή να σχηματιστεί δικογραφία για παρακώλυση συγκοινωνιών και λειτουργίας του τελωνείου. “Το μεσημέρι θα ξανακλείσουμε τα σύνορα και θα αφήνουμε να περάσουν από τα Σκόπια, μόνο φορτία τα οποία μεταφέρουν ζώα προς αναπαραγωγή. Οτιδήποτε άλλο δεν θα περνάει”, δηλώνουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι στο ΝewsIt.gr από το τελωνείο των Ευζώνων…

Οι αγροτοκτηνοτρόφοι ζητούν άμεση καταβολή των επιδοτήσεων της ενιαίας ενίσχυσης 2009, υψηλότερη στρεμματική αποζημίωση για την ξηρασία του 2007, πληρωμή του εξισωτικού επιδόματος και αναγραφή της χώρας προέλευσης σε όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε