Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

“Κλέβουμε για φιλανθρωπικούς σκοπούς” φώναζαν οι ληστές της Κυλλήνης

“Κλέβουμε για φιλανθρωπικούς σκοπούς” φώναζαν οι ληστές της Κυλλήνης

Συγκλονιστική μαρτυρία στο Newsit του ανθρώπου που έσβησε τη φωτιά στο αυτοκίνητο των ληστών με το οποίο έκλεισαν το δρόμο στο όχημα της χρηματαποστολής. “Είχε μέσα φιάλη οξυγόνου που θα μας τίναζε όλους στον αέρα” λέει ο Γιώργος Δραγώνας. ΦΩΤΟ και VIDEO.

Ακομη δεν έχει συνέλθει η τοπική κοινωνία της Κυλλήνης από την κινηματογραφική απόπειρα ληστείας που έγινε χθες το απόγευμα στο λιμάνι το οποίο ήταν γεμάτο κόσμο. Οι ληστές αφού έκλεισαν το δρόμο στο όχημα της χρηματοποστολής και του έσκασαν τα λάστιχα, σκαρφάλωσαν στην οροφή του van, πυροβόλησαν με καλάσνικοφ στον αέρα και προσπάθησαν να τρυπήσουν το αυτοκίνητο. Στη συνέχεια αφού δεν τα κατάφεραν έφυγαν προς το δρόμο του κάστρου και έβαλαν φωτιά σε 3 αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν για να σβήσουν τα ίχνη τους. (διαβάστε εδώ όλο το χρονικό για τη δράση των ληστών).

Ο άνθρωπος – κλειδί που έσβησε τη φωτιά στο όχημα των ληστών μέσα στο οποίο υπήρχε μία φιάλη οξυγόνου και μια ηλεκτρογεννήτρια περιγράφει λεπτό προς λεπτό το σκηνικό του τρόμου.

Η μπουκάλα οξυγόνου θα τίναζε το λιμάνι στον αέρα
Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο Newsit o τοπικός σύμβουλος Κυλλήνης και δύτης του λιμενικού της περιοχής Γιώργος Δραγώνας “εγώ όταν είδα το αυτοκίνητο να καίγεται άρπαξα από ένα σπίτι ένα μεγάλο λάστιχο και πλησίασα όσο μπορούσα για να σβησω τη φωτιά. Είχα άγνοια ότι μέσα υπηρχε μπουκάλα οξυγόνου, εάν ανατιναζόταν η φιάλη δε θα έμενε τίποτα όρθιο στο τετράγωνο. Τρομοκρατήθηκα αλλά δεν τον έβαλα και κάτω.

Η ώρα που το αυτοκίνητο των ληστών καίγεται

Οι ληστές φώναζαν “μη φοβάστε σε 20 λεπτά θα έχουμε τελειώσει – Το κάνουμε για φιλανθρωπικούς σκοπούς”
“Το λιμάνι εκείνη την ώρα” λέει ο κύριος Δραγώνας ” ηταν γεμάτο κόσμο και όπως λέγανε  οι άνθρωποι άκουσαν τους ληστές να λένε “μη φοβάστε, σε 20 λεπτά θα έχουμε τελειώσει, η ληστεία γίνεται γίνεται για φιλανθρωπικούς σκοπούς”. Για αυτό σας λέω οι ληστες ηταν επαγγελματίες, αλλά δεν ήταν εκτελεστές, δεν πηγαν να σκοτώσουν άνθρωπο, πήγαν μόνο για τα λεφτά. Μου θυμίζει εποχές Παλαιωκόστα η δράση τους.

Το αυτοκίνητο των ληστών μέσα στο οποίο υπήρχει μπουκάλα οξυγονου που θα τίναζε στο αέρα το λιμάνι της Κυλλήνης

Κάτοικοι και ταξιδιώτες τρομοκρατήθηκαν
“Ο κόσμος τρομοκρατήθηκε, πανικοβλήθηκε, κοίταγαν από τα παραθυρα άλλά δεν έβγαιναν στο μπαλκόνι. Ηταν όλοι φοβισμένοι” λέει ο κύριος Δραγώνας. Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIt…

Το θέμα χθες έγινε πρώτη είδηση στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στον ΣΚΑΙ. Δείτε το σχετικό video.

Το αυτοκίνητο των ληστών βρίσκεται σε γκαράζ του λιμενικού ταμείου κυλλήνης προκειμένου να το ελέγξουν οι αστυνομικές αρχές για αποτυπώματα και άλλα ευρήματα. Στο μεταξύ σε πλήρη εξελιξη βρισκεται η επιχείρηση της ΕΛΑΣ για τον εντοπισμό των δραστών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Σκηνικό τρόμου στην Κυλλήνη – Ληστές ανέβηκαν στην οροφή βαν χρηματαποστολής πυροβολώντας! Φωτό και Video

 

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε