Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Kλήσεις για… παράνομο παρκάρισμα στα τρακτέρ της Αχαϊας! Δείτε τα σημεία των κινητοποιήσεων σε όλη την περιφέρεια

Kλήσεις για… παράνομο παρκάρισμα στα τρακτέρ της Αχαϊας! Δείτε τα σημεία των κινητοποιήσεων σε όλη την περιφέρεια

Συνεχίζεται και σήμερα η σύγκρουση των αγροτών με την κυβέρνηση.

Οι αγρότες της Αχαϊας καταγγέλλουν την στάση της ΕΛ.ΑΣ. απέναντί τους και την εφαρμογή του σχεδίου που υλοποιεί – όπως υποστηρίζουν – κατ’ εντολή της κυβέρνησης, σύμφωνα με το οποίο κάθε κίνηση που θα γίνεται και θα δημιουργεί ακόμα και υποψία για αποκλεισμό δρόμων στο νομό, θα «καταστέλλεται» στην γέννησή της.

Δεκάδες τρακτέρ έχουν συγκεντρωθεί από σήμερα το πρωί σε τρία σημεία στην Αχαΐα, χωρίς όμως να υπάρχει πρόβλημα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Ειδικότερα, αγρότες έχουν παρατάξει τρακτέρ στην εθνική οδό Πατρών-Πύργου, στο κόμβο της Κάτω Αχαΐας, καθώς και σε δυο σημεία της εθνικής οδού Πατρών-Τρίπολης, στον κόμβο του Κουρλαμπά και στον κόμβο του Διάσελου.

Οι αγρότες αιφνιδιαστικά αποφάσισαν να παρατάξουν όσα περισσότερα τρακτέρ μπορούν και σήμερα στους κόμβους Κουρλαμπά (111) και Κάτω Αχαγιάς (Πατρών – Πύργου) και να καθορίσουν εκ νέου την στάση τους σήμερα το απόγευμα στη διάρκεια συνέλευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αγρότες της Αχαϊας προτίθενται πλόεν να προχωρήσουν σε κινήσεις που δεν θ’ ανακοινώνουν προκειμένου να έχουν το πλεονέτημα του αιφνιδιασμού μετά την ένταση που προκλήθηκε με την ΕΛ.ΑΣ.

Πηγές κάνουν λόγο για κινήσεις των αγροτών μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα, προς την περιμετρική της Πάτρας αλλά και το κτίριο της αποκεντρωμένης Περιφέρειας.

Σύμφωνα με το patrastimes υπάρχει εντολή οι αστυνομικοί να βγάλουν και τις πινακίδες των οχημάτων καθώς και να γίνουν προσαγωγές αγροτών αν τυχόν και κλείσει ο δρόμος.

Μιλώντας στο PatrasTimes εκ μέρους των αγροτών ο Σάκης Μαυρόγιαννης τόνισε πως “μόλις φθάσαμε ήταν ήδη παραταγμένα τα ΜΑΤ και δυνάμεις της Αστυνομίας και όταν δύο από τα τρακτέρ στάθμευσαν στην άκρη του δρόμου, έκοψαν κλήσεις 300 ευρώ”.

Και πρόσθεσε: “Μετά από διαπραγματεύσεις ήρθαμε σε μία κατ’ αρχήν συμφωνία και έτσι σταμάτησε και η ένταση που είχε δημιουργηθεί. Όσον αφορά την έντονη παρουσία της ΕΛ.ΑΣ. εδώ και όλα αυτά που φέρεται να έχει λάβει εντολή να κάνει, εμείς το μόνο που λέμε είναι πως λυπόμαστε που αντί η κυβέρνηση να έρθει σε διάλογο, προσφέυγει σε τέτοιες λύσεις και δίνει αυτές τις εντολές”.

Νωρίτερα επικράτησε ένταση στο μπλόκο των αγροτών στην Κάτω Αχαϊα, στο ύψος του γηπέδου της Αχαϊκής όταν  αστυνομικοί έκοψαν κλήσεις στα τρακτέρ για… παράνομο παρκάρισμα.


Οι αγρότες έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους περιφερειακά των δρόμων σχεδόν σε όλη την επικράτεια και συγκεκριμένα στα σημεία:

Στη Λαρισα 668 τρακτέρ έχουν παραταχθεί στον κόμβο της Νίκαιας με 15 άτομα, στα Τρίκαλα 10 τρακτέρ χωρίς άτομα, στην Καρδίτσα 193 τρακτέρ χωρίς άτομα, στη Μαγνησια 111 τρακτέρ από τα οποία τα 48 στον Αλμυρό με 8 άτομα, στη Δράμα 108 τρακτέρ, στις Σέρρες 274 με 5 άτομα, τα 84 από αυτά στη Εγνατία κόμβο Κερδιλιων, στη Χαλκιδική 35, στην Ημαθία 180 από τα οποία τα 45 στη Νάουσα, στην Πέλλα 21 τρακτέρ με 30 άτομα στο 62 χιλιόμετρο Θεσσαλονίκη-Έδεσσας, στην Πιερία 16 τρακτέρ, στο Κιλκίς 79 τρακτέρ, στην Κοζάνη 15 με 5 άτομα, στην Πρέβεζα 10 τρακτέρ με 6 άτομα στο 3ο χιλ Καναλακιου-Παργας, στη Φθιώτιδα 181 τρακτέρ και στη Βοιωτία 94.

Στην Αργολίδα στο κόμβο Μανεση 12 τρακτέρ με 5 άτομα, στην Αχαια 76, στην Ακαρνανια 11 τρακτέρ στο κόμβο Αγίου Δημητρίου με 20 άτομα, στην Α’ Δωδεκανήσου στην Επαρχιακή οδό Γεναδιου Λαρδου 29 τρακτέρ με 4 άτομα

Διαβάστε επίσης: Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στη σελίδα “Τοπικά Νέα” του NewsIt

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε