Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Συννεφιά 28 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Κλοπές και καταστροφές σε υπό κατάληψη Λύκεια στην Καλαμάτα

Κλοπές και καταστροφές σε υπό κατάληψη Λύκεια στην Καλαμάτα
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 25.09.2011 | 23:06
Πρώτη δημοσίευση: 25.09.2011 | 18:31

Σάλος έχει ξεσπάσει στην Καλαμάτα από την αποκάλυψη ότι κατά την διάρκεια κατάληψης από τους μαθητές σε τρία λύκεια της πόλης η οποία έληξε την Παρασκευή, έγιναν διαρρήξεις στα γραφεία και έκαναν "φτερά" ή καταστράφηκαν πανάκριβα όργανα.

Σύμφωνα με το thebest.gr οι διευθυντές του 1ου και του 2ου ΕΠΑΛ αλλά και του 4ου Λυκείου Καλαμάτας, κατήγγειλαν ότι άγνωστοι είχαν παραβιάσει τα γραφεία καθηγητών στα δυο πρώτα και το γραφείο φυλάκων στο τρίτο κλέβοντας υπολογιστές και οθόνες.

Συγκεκριμένα, όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα που έκανε η Σήμανση, οι δράστες ανέβηκαν στο κτίριο των ΕΠΑΛ ξηλώνοντας ένα τμήμα από το πλέγμα που έκλεινε την εξωτερική σκάλα, έσπασαν με σφυρί τις κλειδαριές των γραφείων και έκλεψαν δυο κεντρικές μονάδες υπολογιστών από το 2ο ΕΠΑΛ και μια οθόνη από το 1ο.

Στον χώρο βρέθηκε κατεστραμμένη μια ψηφιακή φωτογραφική μηχανή του σχολείου.

Στο 4ο Λύκειο, οι δράστες τράβηξαν από το παράθυρο του γραφείου των φυλάκων το καλώδιο της επίπεδης οθόνης ενός υπολογιστή και την έβγαλαν μέσα από τα κάγκελα!

Οι διευθυντές κατήγγειλαν ακόμη ότι η κατάληψη έγινε χωρίς απόφαση γενικής συνέλευσης και χωρίς να δοθεί κάποιο ψήφισμα με τα αιτήματα, ενώ οι εκπρόσωποι των μαθητών απέφευγαν να συνομιλήσουν με τους εκπαιδευτικούς και διέκοψαν κάθε επικοινωνία μαζί τους.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο