Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 24 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Κομοτηνή: Αναβλήθηκε η δίκη Εφραίμ και Αρσενίου

Κομοτηνή: Αναβλήθηκε η δίκη Εφραίμ και Αρσενίου
Ο Ηγούμενος Εφραίμ ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 18.02.2010 | 17:53
Πρώτη δημοσίευση: 18.02.2010 | 17:53

Στους δυο τους όπως και στη δικαστή Μαρία Ψάλτη έχει επιβήθεί ήδη από το εφετείο Κομοτηνής ποινή φυλάκισης 15 μηνών με τριετή αναστολή...

για την υπόθεση των εκτάσεων της λίμνης Βιστωνίδας και για την κυριότητα της παραλίμνιας έκτασης 27.000 στρεμμάτων.
Η δικαστική λειτουργός είχε κριθεί ένοχη για παραβίαση μυστικότητας δικαστικής διαδικασίας και παράβαση καθήκοντος, ενώ οι δύο ιερωμένοι για ηθική αυτουργία στις παραπάνω πράξεις.
 
Σύμφωνα με τη δικογραφία, η πρόεδρος Πρωτοδικών καθυστέρησε επί μήνες να δημοσιεύσει την απόφαση για την υπόθεση των διεκδικήσεων του μοναστηριού η οποία είχε συζητηθεί στο Πρωτοδικείο. Κι αυτό γιατί τα δύο μέλη του δικαστηρίου κατέληξαν πως πρέπει να απορριφθεί η προσφυγή των μοναχών υπέρ του Δημοσίου.
Από την πλευρά τους, ο ηγούμενος Εφραίμ και ο μοναχός Αρσένιος κατηγορούνταν ότι παρενέβησαν με τηλεφωνήματά τους στην πρόεδρο Πρωτοδικών, εμποδίζοντας με αυτόν τον τρόπο την έκδοση της εις βάρος τους απόφασης.
 
Στη σημερινή ακροαματική διαδικασία, ο συνήγορος της Μαρίας Ψάλτη ζήτησε την αναβολή της δίκης, για λόγους υγείας της πελάτισσάς του, προσκομίζοντας μάλιστα και ιατρικά έγγραφα από δημόσιο νοσοκομείο.
Ενδιαφέρον προκάλεσε στους παρευρισκόμενους η παρουσία του ηγούμενου Εφραίμ, καθώς ο ίδιος δεν έδωσε ποτέ το «παρών» κατά την ακροαματική διαδικασία της πρώτης δίκης και εκπροσωπείτο δια των δικηγόρων του.
Η δίκη θα γίνει στις 23 Σεπτεμβρίου.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο