Σάββατο, 20 Απρ.
11oC Αθήνα

Κομοτηνή: Η φωτιά “έκαψε” 8 εκατομμύρια ευρώ!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Τόσο είναι το ύψος των ζημιών που άφησε πίσω της η μεγάλη πυρκαγιά, που ξέσπασε αργά χθες βράδυ σε εργοστάσιο εσωρούχων της περιοχής.

Πρόκειται για τη βιομηχανία ΠΕΤΣΑΣ Α.Ε. που βρίσκεται στο 1ο χλμ της παλαιάς εθνικής οδού Κομοτηνής – Ξάνθης.

Λόγω των εύφλεκτων υλικών που υπήρχαν στο εργοστάσιο, η φωτιά πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις και οι εγκαταστάσεις τυλίχθηκαν στις φλόγες.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, στον δεύτερο όροφο του εργοστασίου καταστράφηκαν περισσότεροι από 200 τόνοι νήματος και εξήντα πλεκτομηχανές ενώ ζημιές έχουν πάθει τα εμπορεύματα αλλά και 100 πλεκτομηχανές που λειτουργούσαν στο ισόγειο των εγκαταστάσεων.

Την ώρα που ξέσπασε η φωτιά στο εργοστάσιο δεν βρίσκονταν εργαζόμενοι καθώς η τελευταία βάρδια είχε σχολάσει το απόγευμα…

Για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς επιχείρησαν συνολικά δώδεκα πυροσβεστικά οχήματα με 38 άνδρες, με τη συνδρομή υδροφόρων του στρατού και του δήμου Κομοτηνής.

Όπως είπε ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών ΑΜ-Θ Παναγιώτη Ντικούδης, η κατάσβεση της πυρκαγιάς ήταν δύσκολη διότι αναπτύχθηκε πολύ γρήγορα θερμικό φορτίο και άμεσα η φωτιά πήρε μεγάλες διαστάσεις.

Η βιομηχανία εσωρούχων λειτουργούσε επί 35 χρόνια και το 85% της παραγωγής της γινόταν εξαγωγές. Ο ιδιοκτήτης της μονάδας Δημήτρης Πέτσας, ανέφερε σε δηλώσεις του πως στόχος είναι η μονάδα να συνεχίσει τη λειτουργία της, αλλά με σαφώς περιορισμένη παραγωγή.

Διαβάστε ακόμα:

Χαλκίδα: Στάχτη έγινε το τεχνικό γραφείο

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε