Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Κως: Η στιγμή της λεκτικής επίθεσης στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – ΒΙΝΤΕΟ

Κως: Η στιγμή της λεκτικής επίθεσης στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – ΒΙΝΤΕΟ

Νέο βίντεο από τους προπηλακισμούς σε βάρους του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ηλία Καματερού, μέσα σε καφετέρια της Κω.

Κάποιοι από την ομάδα των κατοίκων που αντιδρούν στο hot spot, αφού… απέκλεισαν τον βουλευτή μέσα στην καφετέρια όπου έπινε μαζί με την παρέα του τον καφέ του, μπούκαραν στο μαγαζί και άρχισαν να προπηλακίζουν τον Ηλία Καματερό.

“Έλα έξω! Ντροπή σου ξεφτίλα” ακούγεται να φωνάζει ένας άνδρας στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Όσο κράτησε η λεκτική επίθεση, ο Ηλίας Καματερός διατήρησε την ψυχραιμία του…

“Ηρθε η ώρα να σφαχτείτε, αλήτες”

Η πορεία και η… ομηρία

Το πρωί είχε Κως: πραγματοποιηθεί νέα πορεία των κατοίκων που αντιδρούν στο hot spot.

Με τα αυτοκίνητά τους αλλά και με τα πόδια οι κάτοικοι κατέληξαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ όπου διαμαρτυρήθηκαν για το κέντρο μετεγκατάστασης προσφύγων. Διαδηλωτής φώναζε από την ντουντούκα “Ήρθε η ώρα για να σφαχτείτε, αλήτες, προδώσατε το γένος μου” ενώ το πλήθος έλεγε το σύνθημα: “Αλήτες, προδότες, πολιτικοί…”

Στη συνέχεια η ομάδα των διαδηλωτών εντόπισε και… απέκλεισε στην καφετέρια τον Ηλία Καματερό.

Οι διαδηλωτές εισέβαλαν στο καφέ όπου βρισκόταν και άρχισαν να του φωνάζουν να παραιτηθεί….

Στη συνέχεια έψαλλαν τον Εθνικό Ύμνο…

Καματερός: Γιατί αυτό το μίσος;

Για πρωτόγνωρες καταστάσεις στην Κω, μίλησε ο… αποκλεισμένος σε καφετέρια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ηλίας Καματέρος, που προσπάθησε να ρίξει τους τόνους και να κάμψει τις αντιδράσεις μερίδας πολιτών για τη δημιουργία hot spot στο νησί.

Ο βουλευτής μιλώντας σε δημοσιογράφους και πολίτες είπε ότι οι σκηνές με κάδους που καίγονται και μολότοφ είναι πρωτόγνωρες για την Κω, ενώ τόνισε ότι καταλαβαίνει την αγωνία των κατοίκων και πως με κάποιος έχει συνομιλήσει και έχει προσπαθήσει να τους εξηγήσει πώς έχει η κατάσταση. Ωστόσο όπως είπε δεν μπορούμε να παραγνωρίσουμε το γεγονός ότι ανάμεσα στους διαδηλωτές παρεισφρέει και ένας σκληρός πυρήνας ακροδεξιών, εξηγώντας ότι δεν αναφέρεται στο σύνολο των διαμαρτυρομένων κατοίκων.

 Ο Ηλίας Καματερός υπογράμμισε ότι αν η κατάσταση μείνει ως έχει, ακόμη κι αν παραγνωρίσουμε τις ανθρωπιστικές συνέπειες, η εικόνα με τις σκηνές και τους εξαθλιωμένους πρόσφυγες θα βλάψουν τον τόπο και τουριστικά.

Εν μέσω έντασης και διακοπών από τους κατοίκους που βρέθηκαν στην καφετέρια, ο βουλευτής είπε ότι κανένας δεν υιοθετεί τη βία και ότι δεν καταλαβαίνει αυτό το μίσος.

Σύμφωνα με το Βήμα της Κω, ο Καματερός επικοινώνησε με τον Υπ. Προστασίας του Πολίτη κ. Τόσκα για την αποχώρηση των δυνάμεων ΜΑΤ της Κω, έτσι ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Του ζήτησε στο Νησί να μείνουν μόνο ελάχιστες δυνάμεις των ΜΑΤ που θα φυλούν τον χώρο ενώ επισήμανε στον Υπουργό να ελεγχθεί περισσότερο η δράση τους και να μην κάνουν άσκοπα επεισόδια.

Κι άλλες κλούβες στην Κω – Έρευνα για τις ενέργειες των ΜΑΤ

Το πρωί στο νησί κατέφθασαν 4 κλούβες με ΜΑΤ. Η αστυνομική δύναμη στο νησί ενισχύθηκε στον απόηχο των σοβαρών επεισοδίων του Σαββάτου, με ξύλο, δακρυγόνα και συλλήψεις.

Ο δήμαρχος της Κω Γιώργος Κυρίτσης με επιστολή του στον Πρωθυπουργό ζήτησε την απομάκρυνση των ανδρών των ΜΑΤ ενώ σημείωσε ότι είναι ορατός ο κίνδυνος να υπάρξουν θύματα. Κάλεσε επίσης την κυβέρνηση να ματαιώσει τη δημιουργία του hot spot στο νησί.

Την ίδια ώρα, κάποιες από τις χθεσινές ενέργειες των ΜΑΤ που καταγράφησαν σε βίντεο και αποτυπώνουν σκηνές ωμής αστυνομικής βίας προκάλεσαν την παρέμβαση και του αρχηγείου της Αστυνομίας που διέταξε έρευνα για τα περιστατικά.

Δείτε ΕΔΩ τα ντοκουμέντα της αστυνομικής αυθαιρεσίας.

Πηγή: vimatisko, kostoday

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε