Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Κως: Ρωμιός αγάπησε… Αμερικανό!

ΦΩΤΟ από neakos.gr
ΦΩΤΟ από neakos.gr

Η υπόθεση αποτελεί κεντρικό θέμα συζήτησης στο νησί – Ο γάμος έγινε στην Αγγλία και ο Έλληνας πήρε το επίθετο του Αμερικανού…

Πρόκειται για έναν 37χρονο Ροδίτη, που ζει στην Κω και έναν 39χρονο Αμερικανό. Σύμφωνα με το neakos.gr, αφού ολοκλήρωσαν την προβλεπόμενη από την νομοθεσία της Μεγάλης Βρετανίας γραφειοκρατική διαδικασία μετέβησαν με πολυμελή παρέα στο δημαρχείο της περιοχής Angel του Λονδίνου και ενώθηκαν με τα δεσμά του γάμου.

Στην ουσία, όπως δήλωσε στην εφημερίδα ”Δημοκρατική” ο 37χρονος, υπέγραψαν σύμφωνο συμβίωσης (civil partnership) ανάλογο με αυτό που ισχύει στην Ελλάδα, το οποίο ωστόσο όχι μόνο επιτρέπει την συμβίωση μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου αλλά τους κατοχυρώνει δικαιώματα ανάλογα με αυτά που ισχύουν για τα ετερόφυλα ζευγάρια κατ΄επιταγήν αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Κοινότητας.

Σημειώνεται ότι ο Ροδίτης έχει ήδη λάβει το επίθετο του συντρόφου του. Ο 37χρονος Ροδίτης δήλωσε ότι ένας από τους λόγους που τον οδήγησαν να παντρευτεί τον σύντροφο του ήταν για να μπορέσει να εξασφαλίσει μόνιμη παραμονή στο Λονδίνο.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε