Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Κούρεψαν” το δάνειο άνεργου Ηρακλειώτη

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Νέα απόφαση του Ειρηνοδικείου δικαιώνει υπερχρεωμένο δανειολήπτη από το Ηράκλειο. Οι υποθέσεις δικαίωσης υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων παίρνει τη μορφή χιονοστιβάδας, αφού πλέον φτάνουν κατά δεκάδες στις δικαστικές αίθουσες.

Αυτή τη φορά, όπως διαβάζουμε στο FlashNews, ήταν η σειρά ενός άνεργου, πατέρα δύο παιδιών που είχε χάσει τη δουλειά του από το 2010. Το κούρεμα που αποφασίστηκε στα δάνεια του έφτασε στο 74%!

Το σύνολο των οφειλών του δανειολήπτη ήταν 151.749,93 ευρώ, ποσό που είχε ληφθεί από:

Από μια τράπεζα: 2 στεγαστικά δάνεια & 1 καταναλωτικό που είχε εξασφαλιστεί με εγγραφή προσημειώσεων υποθήκης στο ακίνητο του αιτούντος.

Από δεύτερη τράπεζα: καταναλωτικό δάνειο και προσωπικό δάνειο

Από τρίτη τράπεζα: πιστωτική κάρτα

Μοναδικό περιουσιακό στοιχείο του μια κατοικία επιφάνειας 70,30 τ.μ, που βρίσκεται στο Ηράκλειο, στην οποία ο αιτών είναι κύριος κατά ποσοστό 1/2 εξ’ αδιαιρέτου και η οποία αποτελεί την κύρια κατοικία της οικογένειας του.

Η εμπορική αξία του εκτιμήθηκε από το Δικαστήριο στο ποσό των 60.000 ευρώ, (ό,τι είχε προταθεί και στην αίτηση του) και στο ποσοστό συγκυριότητας που του αναλογεί, ήτοι το ½ εξ αδιαιρέτου στο ποσό των 30.000 ευρώ.

Το Ειρηνοδικείο αποφάσισε λοιπόν, για μια 4ετία, που θα αρχίσει από την κοινοποίηση στον αιτούντα της απόφασης, να πληρώνει κάθε μήνα 300 ευρώ, μοιρασμένο προς τους πιστωτές του.

Επίσης για την προστασία της κύριας κατοικίας ο αιτών θα πρέπει να καταβάλει το 85% της εμπορικής αξίας αυτής (60.000 : 2 = 30.000 x 85% = 25.500 ευρώ) σε χρόνο εξόφλησης τα 15 χρόνια.

Η αποπληρωμή του ποσού αυτού θα ξεκινήσει τρία χρόνια μετά τη δημοσίευση της απόφασης, και θα γίνει εντόκως, χωρίς ανατοκισμό με το μέσο επιτόκιο στεγαστικού δανείου, με το κυμαινόμενο επιτόκιο που θα ισχύει κατά το χρόνο της αποπληρωμής, σύμφωνα με το στατιστικό δελτίο της Τράπεζας της Ελλάδος

Με βάση την απόφαση αυτή ο δανειολήπτης καλείται να πληρώσει το ποσόν των 39900 αντί του ποσού των 151.749 Ευρώ.
Γλιτώνει συνεπώς 111.849 ευρώ, δηλαδή το 74% του αρχικού χρέους του.

Διαβάστε ακόμα:

Χανιά: Δικαίωση χήρας με χρέη πάνω από 100 χιλιάδες από το Ειρηνοδικείο

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε