Παρασκευή, 29 Μαρ.
15oC Αθήνα

Κοζάνη: ”Σκοτώνουν” ξανά τον 5χρονο Στάθη που κατασπάραξαν τα ροτβάιλερ – Αίσθηση από τις αποκαλύψεις της μητέρας!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Νέα διάσταση στην υπόθεση που συγκλόνισε τη χώρα. Σχεδόν τρεις μήνες μετά την ασύλληπτη τραγωδία η πλευρά της μητέρας του αδικοχαμένου παιδιού ανοίγει το στόμα της…

Νέα διάσταση στην τραγωδία που σόκαρε τη χώρα ανήμερα του Πάσχα, όταν ροτβάιλερ επιτέθηκαν και σκότωσαν τον 5χρονο Στάθη, που βρισκόταν στο μοιραίο σπίτι μαζί με τη μητέρα του. Σύμφωνα με την εφημερίδα Freddo, σχεδόν 3 μήνες μετά, η μητέρα και ο πατέρας του αδικοχαμένου παιδιού, δίνουν μάχη για την αποζημίωση. Σύμφωνα με την πλευρά της μάνας, ο πατέρας που πριν την τραγωδία δεν αναγνώριζε το παιδί ως δικό του, πλέον επιφυλάσσεται κατά παντός δικαιώματός του. ”Δεν θα με εκπλήξει αν τις προσεχείς μέρες κινηθεί νομικά κατά του ιδιοκτήτη των σκυλιών για την αποζημίωση” λέει ο δικηγόρος της μητέρας που τονίζει πως όσο ζούσε ο Στάθης, έκανε τα πάντα για να μην έχει σχέσεις μαζί του έχοντας απαρνηθεί πολλές φορές την πατρότητά του. ”Το ακόμα πιο τραγικό είναι ότι ενώ η μητέρα δεν έχει αποφασίσει αν θα κινηθεί νομικά κατά του ιδιοκτήτη των ροτβάιλερ, ο πρώην σύζυγος και τα πεθερικά της, τη συκοφαντούν στις καταθέσεις τους, υποστηρίζοντας πως δεν ήταν καλή μητέρα. Όσο ζούσε ο Στάθης, ο πατέρας δεν είχε δώσει ούτε ένα ευρώ, αλλά όταν πέθανε η στάση τους άλλαξε” τονίζει. Η πλευρά του πατέρα τηρεί σιγή ιχθύος. Διαψεύδει αυτούς τους ισχυρισμούς και σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον τους υπάρχει έντονη ενόχληση από τις κινήσεις και τις τοποθετήσεις της άλλης πλευράς…

Εν τω μεταξύ πριν από 5 μέρες ο δήμος Κοζάνης προχώρησε σε διαδικασία ευθανασίας στα τέσσερα από τα οκτώ ροτβάιλερ που φιλοξενούνταν στο καταφύγιο αδέσποτων του δήμου και που μετά από εντολή εισαγγελέα κατασχέθηκαν από τον ιδιοκτήτη τους. Η διαχείριση των αποτελεσμάτων του τραγικού περιστατικού που συγκλόνισε την χώρα έφερε αντιμέτωπες τα τοπικές αρχές με κενά και παραλείψεις του θεσμικού πλαισίου καθότι προβλέπονται με κάθε λεπτομέρεια οι συνέπειες για κάποιον που βασανίζει η θανατώνει ζώο αλλά δεν υπάρχει καμία αναφορά, στο τι πρέπει να γίνει, όταν ένα ζώο συντροφιάς σκοτώνει έναν άνθρωπο. Ο δήμος Κοζάνης προχώρησε αρχικά σε δημόσια πρόσκληση για την υιοθεσία όλων των ζώων από ενδιαφερόμενους πολίτες. Υπήρξαν πάνω από δέκα αιτήσεις υιοθεσίας για όλα τα ζώσα ακόμη και για τα δύο σκυλιά που σκότωσαν το πεντάχρονο αγόρι. Ακολούθησε η παρέμβαση του εισαγγελέα που με εντολή του εξαίρεσε από την υιοθεσία τα δύο ζώα που ευθύνονται για τον θανάτου του μικρού αγοριού.

Για τα τέσσερα ροτβάιλερ δεν εγκρίθηκε καμία από όσες αιτήσεις υποβλήθηκαν στον δήμο Κοζάνης γιατί δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις που είχε θέσει ο δήμος, σε συνεργασία με την κτηνιατρική υπηρεσία της Π.Ε. Κοζάνης. Για δύο ροτβάιλερ που είναι σε μικρή ηλικία, εγκρίθηκε η υιοθεσία τους από πολίτη που δηλώνει εκπαιδευτής και που διαθέτει τις υποδομές που έχει θέσει ως προϋπόθεση η υπηρεσία και τις επόμενες ημέρες θα μεταφερθούν στα Τρίκαλα.

Τα δύο σκυλιά που, σύμφωνα πάντα με τον ιδιοκτήτη τους, ευθύνονται για το θάνατο του παιδιού θα παραμείνουν στο καταφύγιο του δήμου ως στοιχείο της δικογραφίας και στην συνέχεια θα υποβληθούν και αυτά σε ευθανασία. Η ευθανασία των τεσσάρων ροτβάιλερ έγινε την περασμένη Πέμπτη το πρωί στο καταφύγιο του Δήμου και αμέσως μετά τα νεκρά ζώα οδηγήθηκαν σε ειδικό αποτεφρωτήριο στην Πτολεμαΐδα που διαθέτει άδεια διαχείρισης ζωικών υπολειμμάτων.

Πηγή: Εφημερίδα Freddo

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε