Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Κοζάνη: Συνεχίζονται οι καταλήψεις στο πανεπιστήμιο δυτικής Μακεδονίας!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Κλειστά θα μείνουν και αυτή την εβδομάδα τα πολυτεχνικά τμήματα και η διοικούσα επιτροπή του πανεπιστημίου δυτικής Μακεδονίας όπως αποφάσισαν σε νέα γενική τους συνέλευση οι φοιτητικοί Σύλλογοι…

Η κατάληψη στα τμήματα Μηχανολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Πληροφορικής και Επικοινωνιών ξεκίνησε πριν από δύο εβδομάδες και ακολούθησε κατάληψη της διοικούσας επιτροπής του πανεπιστημίου (πριν τέσσερις μέρες). Οι φοιτητές αντιδρούν στο ενδεχόμενο συγχώνευσης του πανεπιστημίου με το ΤΕΙ δυτικής Μακεδονίας και στο κλείσιμο των σχολών τους, ενώ ζητούν να αντιμετωπιστούν άμεσα τα οικονομικά προβλήματα, εξαιτίας των οποίων έγιναν μειώσεις μαθημάτων και καθηγητών.

«Τα δύο πολυτεχνικά τμήματα στεγάζονται σε χώρους αποθηκών που ενοικιάζονται από σούπερ μάρκετ, ενώ δεν αναγνωρίζονται τα επαγγελματικά δικαιώματα των Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, με αποτέλεσμα να χάνονται κάθε χρόνο οι επιδοτήσεις του ΤΕΕ», αναφέρει ο εκπρόσωπος των Συλλόγων Φοιτητών, Πέτρος Περλαντίδης.

Τις αντιδράσεις των φοιτητών πυροδότησαν προηγούμενες τοποθετήσεις του προέδρου της διοικούσας επιτροπής του πανεπιστημίου, Γιάννη Μανωλόπουλου, σχετικά με την συγχώνευση του πανεπιστημίου με το ΤΕΙ. «Πρόκειται για μία προσωπική άποψη, την οποία δεν δεχόμαστε και ζητήσαμε την παραίτησή του», δηλώνει ο κ.Περλαντίδης.

Στη συνέλευση των Φοιτητικών Συλλόγων παρέστησαν καθηγητές – μέλη ΔΕΠ του πανεπιστημίου και εργαζόμενοι της ΔΕΗ, οι οποίοι εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στις κινητοποιήσεις των φοιτητών. Ο πρόεδρος του ΤΕΕ δυτικής Μακεδονίας, Δημήτρης Μαυροματίδης εξέφρασε την πρόθεση του τμήματός του να παράσχει την τεχνική και νομική υποστήριξη σε ενδεχόμενη απόφαση του πανεπιστημίου να προχωρήσει στην κατασκευή κτιρίου που θα στεγάσει το πολυτεχνείο.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε