Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Κράτος εν κράτει παραμένουν τα Ζωνιανά! Κάτοικοι έκαψαν τη χασισοφυτεία και επιτέθηκαν στους αστυνομικούς!

Κράτος εν κράτει παραμένουν τα Ζωνιανά! Κάτοικοι έκαψαν τη χασισοφυτεία και επιτέθηκαν στους αστυνομικούς!

– Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν στα Ζωνιανά με “κατοίκους” να παρασύρουν με ΙΧ αστυνομικό
– Τους πετούσαν πέτρες και τους ζητούσαν να φύγουν από το χωριό!

Το κράτος των Ζωνιανών εξακολουθεί να έχει το δικό του νόμο τον οποίο επιβάλλει ακόμα και στους αστυνομικούς. Τέσσερα χρόνια από τον σοβαρότατο τραυματισμό αστυνομικού από κακοποιούς στα Ζωνιανά και μετά από χιλιάδες ώρες συζητήσεων και μέτρων που πρέπει να ληφθούν, τίποτα δεν έχει αλλάξει. Ο νόμος της άγριας δύσης επικρατεί στα Ζωνιανά και κανείς δεν φαίνεται να αναλαμβάνει την ευθύνη να επιβάλλει το νόμο.

Το πρωί γράφτηκε άλλο ένα θλιβερό κεφάλαιο με πρωταγωνιστές κατοίκους των Ζωνιανών οι οποίοι ως φαίνεται δεν θέλουν να τους ενοχλούν στις παρανομίες τους.

Σύμφωνα με το flashnews.gr  όλα ξεκίνησαν όταν ισχυρή ομάδα 50 περίπου αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου,του Τ.Α.Μυλοποτάμου,των ΤΑΕ Ρεθύμνου και Μυλοποτάμου και της Ομάδας Ειδικών Αποστολών Κρήτης, έκαναν επιχείρηση μετά από πληροφορίες οτι σε κοντινή περιοχή υπάρχει μεγάλη χασισοφυτεία.

Ωστόσο, οι αστυνομικοί όπως αναφέρουν τα “Ρεθυμνιώτικα Νέα” βρήκαν μεν τον χώρο που αναζητούσαν μόνο που η καλλιέργεια είχε καταστραφεί από φωτιά τα ίχνη της οποίας ήταν πολύ πρόσφατα αφού στην φυτεία, υπήρχαν ακόμη καπνοί!

Οι καλλιεργητές ενημερωμένοι για τον επικείμενο έλεγχο φρόντισαν προφανώς να ξεριζώσουν την φυτεία και στη συνέχεια να βάλουν φωτιά.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, εντοπίστηκαν δύο ειδικά διαμορφωμένοι χώροι, συνολικού εμβαδού 100 τ.μ. περίπου, με εκριζωμένα και κατεστραμμένα δενδρύλλια κάνναβης.

Κατά την εξερεύνηση του χώρου από αρμόδιο συνεργείο του Γραφείου Εγκληματολογικών Ερευνών που ακολούθησε, εντοπίστηκαν πειστήρια (κατεστραμμένα δενδρύλλια κάνναβης κ.λ.π.), τα οποία και κατασχέθηκαν.

Ενώ οι αστυνομικοί εξερευνούσαν το χώρο της μέχρι πρότινος.. φυτείας, στο σημείο έφτασαν κάτοικοι του χωριού με αυτοκίνητα, οι οποίοι σε έντονο ύφος κάλεσαν τους αστυνομικούς να αποχωρήσουν.

Ακολούθησε συμπλοκή ανάμεσα στις δύο πλευρές, ενώ ένα αγροτικό όχημα που οδηγούσε 33χρονος με συνεπιβάτες έναν 31χρονο κι ένα άγνωστο άτομο φέρεται αρχικά να έπεσε πάνω σε σταθμευμένο περιπολικό προκαλώντας μικρές υλικές ζημιές και στην συνέχεια παρέσυρε αστυνομικό που βρισκόταν στον δρόμο, τραυματίζοντας τον ελαφρά.

Όπως αναφέρει η αστυνομία στην ανακοίνωση της, “παρά την προσπάθεια των αστυνομικών να ακινητοποιήσουν το φορτηγό πυροβολώντας τα λαστιχά του, ο οδηγός κάνοντας επικίνδυνους ελιγμούς, κατάφερε να διαφύγει και αναζητείται μαζί με τους δύο συνεπιβάτες. Από αστυνομικό που συμμετείχε στην επιχείρηση, διαπιστώθηκε η ύπαρξη όπλου εντός του οχήματος”.

Πληροφορίες αναφέρουν ακόμη πως άτομο που αυτοσυστήθηκε ως πρόεδρος της κοινότητας Ζωνιανών, εξύβρισε και απείλησε αστυνομικούς πετώντας τους πέτρες καλώντας τους να φύγουν από το χωριό.

Σε βάρος του οδηγού του οχήματος σχηματίζεται δικογραφία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, διακεκριμένη φθορά, παράβαση του Νόμου περί όπλων και παράβαση Κ.Ο.Κ., ενώ για τους δύο συνεπιβαίνοντες για αντίσταση, εξύβριση και απειλή.

Επίσης, δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος ενός ακόμη 50χρονου για εξύβριση και απειλή κατά των αστυνομικών, καθώς και κατά αγνώστων δραστών για την καλλιέργεια των δενδρυλλίων κάνναβης.

Η αστυνομική δύναμη μετά το επεισόδιο αποχώρησε από τα Ζωνιανά Όρη.

Παρά το περιστατικό, μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για συλλήψεις.

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε