Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΑΕΔ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Λιακάδα 12 Αθήνα Αναλυτικά

Κρατούμενοι και σωφρονιστικοί υπάλληλοι μαζί για το περιβάλλον

Κρατούμενοι και σωφρονιστικοί υπάλληλοι μαζί για το περιβάλλον
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 02.10.2011 | 17:09
Πρώτη δημοσίευση: 02.10.2011 | 16:59

Μια σημαντική δράση με περιβαλλοντικό μήνυμα υλοποιήθηκε σήμερα στα Χανιά με πρωτοβουλία που πήρε το τμήμα πολιτικής προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων.

Το πρωί, επτά κρατούμενοι και έξι σωφρονιστικοί υπάλληλοι από την αγροτική φυλακή της Αγιάς καθάρισαν από κάθε λογής σκουπίδια και ξερόχορτα τον κόμβο στο Βαμβακόπουλο.

Η πρωτοβουλία έγινε μετά και τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα πρωτοδικών Χανίων Γιάννη Πενταγιώτη που ήταν παρών επισημαίνοντας ότι, «οι συμμετέχοντες σε αυτή την δράση μεταφέρουν το μήνυμα του εθελοντισμού στην τοπική κοινωνία» , ενώ στον καθαρισμό συμμετείχε ενεργά η διευθύντρια των φυλακών Δήμητρα Δρακάκη, ο αρχιφύλακας Μάρκος Πεντάρης και ο προϊστάμενος ΠΣΕΑ της περιφερειακής ενότητας Χανίων Τάσος Κουρουπάκης.

« Είναι μια θετική πρωτοβουλία στην οποία ανταποκριθήκαμε στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με την τοπική κοινωνία», τόνισε μεταξύ άλλων η κυρία Δρακάκη. Όπως χαρακτηριστικά επισημάνθηκε, από τον προϊστάμενο ΠΣΕΑ Τάσο Κουρουπάκη, «εκτός του κοινωνικού μηνύματος του εθελοντισμού, η συμμετοχή των κρατουμένων σε αυτή τη δραστηριότητα δείχνει πως οι άνθρωποι αυτοί ζητούν τη δεύτερη ευκαιρία ζωής».

« Τέτοιου είδους δράσεις και πρωτοβουλίες πρέπει να βρουν μιμητές», τόνισε από την πλευρά του ο αρχιφύλακας των φυλακών Μάρκος Πεντάρης.   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook