Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Κρήτη: 15 εκατομμύρια για την κατασκευή αρδευτικού δικτύου στο Οροπέδιο Λασιθίου

Κρήτη: 15 εκατομμύρια για την κατασκευή αρδευτικού δικτύου στο Οροπέδιο Λασιθίου

Την χρηματοδότηση ύψους 15 εκατ. ευρώ για την κατασκευή αρδευτικού δικτύου στο Οροπέδιο Λασιθίου, ανακοίνωσε σήμερα ο Γ.Γ. Υποδομών Μεταφορών Επικοινωνιών και Δικτύων Γιώργος Δέδες, που επισκέφθηκε τον δήμο της περιοχής στο πλαίσιο επίσκεψης του στην Κρήτη.

Η χρηματοδότηση αυτή προέρχεται από εθνικούς πόρους του προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων με αντίστοιχη δέσμευση του συγκεκριμένου ποσού στον κρατικό προϋπολογισμό κα αφορά την κατασκευή νέων αρδευτικών δικτύων και 3 εκατ. ευρώ για τις απαιτούμενες απαλλοτριώσεις στο κάμπο του Οροπεδίου.

Ο δήμαρχος Οροπεδίου Λασιθίου Γιάννης Στεφανάκης, μίλησε για μια ξεχωριστή ημέρα για τον δήμο , την ανάπτυξη του τόπου, τον πρωτογενή τομέα και τους αγρότες.

Επίσης, είπε ότι η κατασκευή αρδευτικού δικτύου στον δήμο, θα δώσει μεγαλύτερη ώθηση – ανάπτυξη στον αγροτικό μας τομέα, ενώ θα ενδυναμώσει την ποιότητα και την παραγωγή των αγροτικών προϊόντων και ευχαρίστησε τον υπουργό Υποδομών Χρήστο Σπίρτζη, τον Γιώργο Δέδε, και τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάρκο Μπόλαρη.

Ακόμη, ανακοινώθηκε από τον γ.γ μετά από αίτημα του δημάρχου και η άμεση εκτέλεση της μελέτης για την κατασκευή της τρίτης λιμνοδεξαμενής και δικτύου στην δυτική πλευρά του Οροπεδίου για την άρδευση και των τοπικών κοινοτήτων Πλάτης και Κάτω Μετοχίου.

Τέλος ο Γιώργος Δέδες ανακοίνωσε τη χρηματοδότηση ύψους 800.000 ευρώ για την διαχείριση των υδάτινων πόρων της Κρήτης.

Στην σύσκεψη, που έγινε στον δήμο Οροπεδίου, με την παρουσία του Γιώργου Δέδε μετείχαν ο δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης, ο βουλευτής Λασιθίου Μανόλης Θραψανιώτης, η αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΚ Φώτης Καζάσης, ο διευθυντής υδραυλικών του υπουργείου Μεταφορών Αντώνης Κοτσώνης, ο προέδρος του ΤΕΕ/ΤΑΚ Γιάννης Χαρωνίτης, στελέχη του υπουργείου και του ΟΑΚ, δημοτικοί σύμβουλοι κ.ά.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε