Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Κρήτη: Άδειες παραλίες και ξενοδοχεία – ”Ο τουρισμός έχει μειωθεί κατά 50%”!

ΦΩΤΟ από prismanews.gr

Το καλοκαίρι μπορεί να έχει κάνει για τα καλά την εμφάνιση του, όχι όμως και οι τουρίστες στο νότο της Κρήτης. Οι πολιτικές εξελίξεις και οι δυσκολίες της Ελλάδας, όπως καταγράφονται στο διεθνή τύπο, φαίνεται να έχουν παίξει καθοριστικό ρόλο στην επισκεψιμότητα.

Ακόμα και σε περιοχές με σταθερή πελατεία, που δε χρειάζεται ούτε γκρουπ αλλά ούτε και χάρτη, για να έρθει νότια, η κατάσταση φαίνεται να είναι μάλλον…δύσκολη. Ο φακός του prismanews.gr βρέθηκε σε μια από τις ομορφότερες παραλίες του Κρητικού νότου, στο Καλαμάκι του δήμου Φαιστού καταγράφοντας τη μειωμένη τουριστική κίνηση, την ανησυχία των επιχειρηματιών της περιοχής αλλά και τις προσπάθειες τους να …προκαλέσουν με τις τιμές αλλά και την περιποίηση τους το ενδιαφέρον Ελλήνων και ξένων επισκεπτών.
ΦΩΤΟ από prismanews.gr

Η περιοχή ”δουλεύει κυρίως με Γερμανόφωνους, Γάλλους, Άγγλους, Ολλανδούς και Ελβετούς. Πρόκειται για έναν…ευρωπαϊκό προορισμό, μας σχολίασαν κάτοικοι της περιοχής. «Εδώ έχουμε σταθερούς επισκέπτες κάθε χρόνο. Να σκεφτείτε, υπάρχει ζευγάρι από την Ιταλία που έρχεται επί 19 χρόνια κάθε καλοκαίρι. Δεν έρχονται πια με γκρουπ οι πελάτες μας. Έρχονται μόνοι τους. Ξέρουν να κινηθούν στην Κρήτη. Ξέρουν να μας βρουν.» τόνιζαν.

Στην περιοχή του Καλαμακίου λειτουργούν 70 περίπου μικρές οικογενειακές τουριστικές επιχειρήσεις με αυτοαπασχόληση, όπως μας επεσήμαναν. «Αν δεν πάει καλά ο τουρισμός το καλοκαίρι, εμείς δεν έχουμε να περάσουμε το χειμώνα» υπογράμμισαν οι κάτοικοι στο Καλαμάκι που φρόντισαν να μας τονίσουν ότι ήδη ο τουρισμός μέχρι τώρα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά ήταν μειωμένος κατά 50%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας, στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Ηλεία: Η αστυνομία τους ”έστειλε” στην Χρυσή Αυγή!

Ηράκλειο:Συγκλονίζει η σύλληψη μάνας,που έκλεβε γάλα για τα παιδιά της!

Αχαϊα:Ντοκουμέντο… δυστυχίας στα χρόνια της αθωότητας – Ζητιάνα με πάνες!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε