Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Κρήτη: Αφαίμαξη… απελπισμένων με παραμύθια για το ΕΣΠΑ!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Θησαυρίζουν εκμεταλλευόμενοι το αδιέξοδο στο οποίο έχουν έρθει οι επιχειρηματίες. Ο λόγος για κάποιους απατεώνες, που βρίσκουν ευκαιρία και αποσπούν ποσά από επιχειρηματίες, “τάζοντάς” τους προγράμματα μέσω του ΕΣΠΑ!

Επιτήδειοι κάνουν χρυσές δουλειές εξαπατώντας πολίτες ότι δήθεν θα τους ενισχύσουν μέσω ΕΣΠΑ! Το τελευταίο διάστημα στο Ηράκλειο διάφοροι απατεώνες με τα χαρακτηριστικά “συμμορίας” χρησιμοποιούν τη μέθοδο του fishing – όπως είναι γνωστό στο Δίκτυο – αφού βάζουν τους επιχειρηματίες να τους πληρώσουν μικροποσά ώστε να μην … προκαλούν και να μην κινούν υποψίες.

Μικροποσά τα οποία βεβαια από πολλούς γίνονται μια γερή μπάζα! Συγκεκριμένοι άνθρωποι που επικαλούνται και ονόματα διαφόρων που το πιθανότερο είναι να είναι… άσχετοι και ανυποψίαστοι, γνωριμίες και θέσεις κλειδιά για να βοηθήσουν δήθεν επιχειρηματίες να μπουν στο ΕΣΠΑ γρήγορα, ανέξοδα και χωρίς να χρειαστεί να κάνουν τίποτα.

“Μέσω του ΕΣΠΑ μπορείτε να ξεπληρώσετε τα χρέη σας”! Αυτό τους λένε και ορισμένοι επιχειρηματίες έχουν… τσιμπήσει με αποτέλεσμα να μπαίνουν στη λογική συνδιαλλλαγής και να πληρώνουν … παράβολα ενώ τρέχουν να ανοίξουν λογαριασμό στις τράπεζες περιμένοντας τα κοινοτικά λεφτά.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, οι απατεώνες επικαλούνται και ονόματα δημοσίων λειτουργών, λένε ότι έχουν άκρες στις τράπεζες, στις Διαχειριστικές Αρχές, στα δικαστήρια… και μπορούν να βγάλουν λεφτά από προγράμματα! “Το μόνο που έχεις να κανεις είναι να μας φέρεις ένα ποσό της τάξης των 200 περίπου ευρώ και 2-3 χαρτιά που χρειαζόμαστε και να ανοίξεις ένα λογαριασμό. Στις 15 Σεπτεμβρίου θα είναι τα λεφτά μεσα” είπαν σε επιχειρηματία που τους πίστεψε και πλήρωσε.

Όταν οι μέρες περνούσαν και τα άτομα που είχαν αρπάξει τα χρήματα είχαν εξαφανιστεί, ο επιχειρηματίας κατάλαβε ότι είχε πέσει θύμα απάτης, αλλά ήταν αργά…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας, στη σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Εύβοια: Η γυναίκα του κοιμόταν και εκείνος υπέφερε στα χέρια των ληστών!

Βόλος:Συνταξιούχος ταξιτζής, πλήρωσε με τη ζωή του, την έλλειψη γιατρών!

Αχαϊα: Εκβιάζουν τον ερωτικό τους παρτενέρ, με ροζ φωτογραφίες!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε