Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Κρήτη: Από αιώνιος φοιτητής δάσκαλος της ιατρικής – Σάλος με τον ”γιατρό” του νοσοκομείου!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Πέρασε στο πανεπιστήμιο και ξεκίνησε τις σπουδές του. Όταν διαπίστωσε πως ήταν δύσκολο να τελειώσει την ιατρική σκέφτηκε να κάνει κάτι άλλο…

Αίσθηση ακόμα και μέσα στους κόλπους της ιατρικής κοινότητας προκάλεσαν οι αποκαλύψεις για τον ψευτογιατρό που πλαστογράφησε τα χαρτιά του και εργαζόταν ως κανονικός γιατρός, ενώ αποτελούσε κλασικό παράδειγμα αιώνιου φοιτητή! Το περίεργο είναι ότι η υπόθεση πρωτοαποκαλύφθηκε πριν δύο χρόνια, εστάλη πλήρης φάκελος στην Εισαγγελία, αλλά έκτοτε η ποινική εξέλιξη της υπόθεσης… αγνοείται!  Μάλιστα σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσιογραφικής έρευνας ο πρωταγωνιστής της υπόθεσης παρακολούθησε στην αρχή της φοίτησης του μια σειρά από ελάχιστα μαθήματα (ούτε κάν προσέγγισε το ενδεχόμενο να θεωρηθεί ως τελειόφοιτος της σχολής) και από ένα σημείο και μετά θεώρησε τον εαυτό του… απόφοιτο, μπαίνοντας στη διαδικασία να αρχίσει τη φάμπρικα της πλαστογραφίας.

Είναι χαρακτηριστικό πως τα τελευταία 7-8 χρόνια δεν έδωσε κανένα σημείο ζωής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης, ούτε και έδειξε ενδιαφέρον να ξαναπιάσει το μίτο των χαμένων μαθημάτων που θα του έδιναν την δυνατότητα να ολοκληρώσει τις σπουδές του. Ο εισαγγελέας Ηρακλείου είχε ενημερωθεί από το 2014 για την περίπτωση του.Πώς όμως προχώρησε και η ιδιωτική κλινική στην πρόσληψη του; Την απάντηση δίνει ο διευθυντής δημόσιας υγείας της περιφέρειας Κρήτης Νίκος Καμπάνης η υπηρεσία του οποίου πρώτη αποκάλυψε την περίπτωση πριν δύο χρόνια!

“Εμείς σε τακτικό έλεγχο που κάναμε στην συγκεκριμένη κλινική και για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους , αξιοποιήσαμε και πληροφορίες, πιάσαμε αυτή την περίπτωση. Είχε πλαστογραφήσει την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, τη βεβαίωση του Ιατρικού Συλλόγου, πτυχία, τα πάντα!” λέει στο cretalive o κ.Καμπάνης. “Το τραγικό είναι ότι στην κλινική είχε και φήμη…καλού γιατρού! Φυσικά τον απέλυσαν πάραυτα. Εμείς ενημερώσαμε τους πάντες τότε, πήγαμε τον πλήρη φάκελο στη Δικαιοσύνη. Δεν ξέρω τι έγινε έκτοτε” τονίζει ο προϊστάμενος της Δημόσιας Υγείας.

Δύο χρόνια μετά η περίπτωση του απασχολεί και πάλι τις υπηρεσίες της Ιατρικής Σχολής. Ο “γιατρός” εντοπίστηκε και πάλι να προσφέρει τις υπηρεσίες του αυτή τη φορά σε γνωστό ΙΕΚ της Κρήτης, ως… δάσκαλος ιατρικής πλέον, έχοντας ειδικότητα να διδάσκει ,ο αθεόφοβος, για την αναζωογόνηση της καρδιάς! Η σχετική έρευνα έδειξε πως και αυτή τη φορά υπήρξε πλαστογράφηση στοιχείων και κινήθηκε η νόμιμη διαδικασία.

Για την πολύ σοβαρή υπόθεση ενημερώθηκε ήδη το ΙΕΚ από την Ιατρική Σχολή, ενώ θα κινηθούν και όλες οι διαδικασίες από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Κρήτης προκειμένου να υπάρξει διαγραφή, από τα μητρώα του, του πλαστογράφου φοιτητή!

Πηγή: cretalive.gr

 

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε