Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Κρήτη: Αρραβωνιάστηκε ο απαγωγέας του εφοπλιστή Παναγόπουλου μέσα στη φυλακή!

ΦΩΤΟ από cretalive.gr
ΦΩΤΟ από cretalive.gr

Αρραβωνιάστηκε με την 27χρονη Φλωρεντίνα, με την οποία τώρα πια θα μπορούν να συναντιούνται στο επισκεπτήριο, μέσα στη φυλακή.

Βέρα στο… αριστερό πέρασε στην αγαπημένη του, ο 38χρονος Απόστολος, που είναι κρατούμενος των φυλακών Αλικαρνασσού ως ένας εκ των βασικών κατηγορουμένων στην απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.

Πριν από περίπου ένα μήνα ο 38χρονος υπέβαλε αίτηση με όλα τα απαραίτητα έγγραφα στην οποία ανέφερε την 27χρονη κοπέλα ως μνηστή του, ενώ κι εκείνη υπέβαλε υπεύθυνη δήλωση στην οποία βεβαίωνε ότι ο Απόστολος Πετράκης είναι αρραβωνιαστικός της. 

Το Συμβούλιο της φυλακής, όπως προβλέπεται από το νόμο, συνεδρίασε και επικύρωσε τις αιτήσεις, οι οποίες στην συνέχεια εστάλησαν στο υπουργείο Δικαιοσύνης, το οποίο έδωσε και το “πράσινο φως” για τις συναντήσεις του ζευγαριού εντός φυλακής, στο επισκεπτήριο. Πάντως, το περιβάλλον του Απόστολου Πετράκη τονίζει ότι ο αρραβώνας δεν ήταν κάτι διαδικαστικό για το ζευγάρι, αλλά θέμα ουσίας!

Ο Απόστολος Πετράκης γνωρίστηκε με την 27χρονη Φλωρεντίνα, ενώ ήταν σε εξέλιξη η δίκη για την απαγωγή του εφοπλιστή. Ο Πετράκης καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 24,5 ετών για τις κατηγορίες της αρπαγής, της διακεκριμένης κλοπής (ως προς τα λύτρα) και της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση.

Ο “Κρητικός” κατά την πολύμηνη ακροαματική διαδικασία ξεχώρισε με την στάση του αφού παρέμεινε πιστός στην γραμμή που εξ αρχής ακολούθησε. Θέλησε – αν και δεν έγινε πιστευτός από το δικαστήριο – να αναλάβει την πλήρη ευθύνη για την “έμπνευση, οργάνωση και εκτέλεση” της απαγωγής.

Δήλωσε μετανιωμένος για την πράξη του, ενώ αρνήθηκε να αποκαλύψει τους συνεργούς του. Όσο για τα λύτρα και το μερίδιο του, περιορίστηκε να σχολιάσει εντός και εκτός δικαστικής αίθουσας: “Διάλεξα να κάνω μια κατάθεση ψυχής. Εμένα με περιμένει μία πολυετής φυλάκιση. Έρχονται δύσκολοι καιροί, έχω παιδί. Στην φυλακή εάν δεν έχεις χρήματα, καταντάς να γίνεις ο χαμάλης. Με αυτά τα λεφτά θα μπορέσω να περάσω την φυλακή και να έχουν μέλλον τα παιδιά μου”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας, στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε