Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Κρήτη: Αυτός είναι ο φοιτητής Ιάσονας Αεράκης που έκανε περήφανους τους γονείς του στη Σουηδία (Φωτό)!

ΦΩΤΟ από cretalive.gr
ΦΩΤΟ από cretalive.gr

Ο Ιάσονας Αεράκης ποζάρει χαμογελαστός με τη φωτογραφία του να κάνει το γύρο του διαδικτύου και τα κολακευτικά σχόλια για την Ελλάδα να διαδέχονται το ένα το άλλο…

Άλλο ένα Ελληνόπουλο από την Κρήτη ξεχώρισε, αφού η ιδέα του και η εφαρμογή της πρώτευσε μεταξύ πολλών άλλων στο Μεταπτυχιακό πρόγραμμα για την επιχειρηματικότητα που πραγματοποιείται στο πανεπιστήμιο του Λουντ , στην ομώνυμη πόλη της Σουηδίας. Ο Ιάσονας Αεράκης και ο Μαχμούντ Χμουζ, που ζουν τον τελευταίο χρόνο στη Σουηδία αντελήφθησαν ότι οι Σκανδιναβοί είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι σε ό,τι έχει σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος και αυτό που λέγεται ανακύκλωση. Στα πλαίσια λοιπόν του μεταπτυχιακού τους προγράμματος για την επιχειρηματικότητα που παρακολουθούν, συνέλαβαν την ιδέα και με την βοήθεια του πανεπιστημίου τους και των εργαστηρίων του την έβαλαν σε εφαρμογή! Δημιούργησαν εταιρεία παρασκευής σαπουνιού από ανακυκλώσιμο λάδι εστιατορίων στο οποίο προσθέτουν αρωματικές ουσίες για να προσδώσουν άρωμα! Η ιδέα έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από τις τοπικές επιχειρήσεις οι οποίες τους προμηθεύουν την πρώτη ύλη καθώς και από τους καθηγητές τους οι οποίοι την ξεχώρισαν ανάμεσα σε όλες τις μεταπτυχιακές εργασίες. Ήδη τα προϊόντα τους πωλούνται στις γύρω πόλεις και το επόμενο βήμα είναι η παρουσία τους στην Δανία και Νορβηγία ενώγίνονται και αναφορές στα μέσα ενημέρωσης και στο λινκ του Πανεπιστημίου.

ΦΩΤΟ από cretalive.gr

 

Ο Ιάσονας Αεράκης γεννήθηκε στο Λουξεμβούργο, όπου και οι δύο γονείς του εργάζονταν στα Ευρωπαϊκά Θεσμικά Όργανα. Τέλειωσε το Ευρωπαϊκό Σχολείο του Λουξεμβούργου και στη συνέχεια προτίμησε για σπουδές την Ελλάδα. Σπούδασε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στην Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών. Πέρασε έξι μήνες στο École national supérieur des beaux-arts στο Παρίσι στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus.

Έγινε δεκτός στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα για την επιχειρηματικότητα του Πανεπιστημίου του Lund που θέτει υψηλά κριτήρια στην επιλογή των φοιτητών του. Επιλεγμένοι νέοι και νέες από όλον τον κόσμο παρακολουθούν το πρόγραμμα. Στα πλαίσια του προγράμματος οι φοιτητές έπρεπε μεταξύ άλλων καθηκόντων, να δημιουργήσουν την επιχείρησή τους. Από την αρχή ο Ιάσονας συνεργάστηκε με τον Παλαιστήνιο χημικό-μηχανικό Mahmud Hmouz και μαζί δημιούργησαν την Malmö Soap collective μια ιδέα που βραβεύτηκε σε Σουηδικό διαγωνισμό strart-up επιχειρήσεων.

Πηγή: cretalive.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε