Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Κρήτη: ”Δεν ανεχόμαστε να τους βλέπουμε να κοιμούνται στο πάτωμα”!

ΦΩΤΟ AΡXEIOY EUROKINISSI

Αναβρασμός στις φυλακές της Κρήτης, με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους να περιγράφουν τα όσα συμβαίνουν καθημερινά και τις εικόνες με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι…

Με βραδυφλεγείς βόμβες μοιάζουν πλέον οι φυλακές της Κρήτης, σε Αλικαρνασσό, Νεάπολη και Χανιά (δικαστική) με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους να έχουν φθάσει στα όρια της υπομονής και της αντοχής και εκατοντάδες εγκλείστους να βρίσκονται στα πρόθυρα του γενικού ξεσηκωμού.

Αποκαλυπτικά είναι τα όσα αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι των δικαστικών φυλακών Χανίων όπου εκπέμπουν SOS. «Δεν πάει άλλο, είναι ντροπή. Δεν το ανεχόμαστε ως άνθρωποι πρώτα και μετά σαν υπάλληλοι να είναι στην καθημερινότητα μας οι κρατούμενοι να κοιμούνται στο πάτωμα και στους διαδρόμους για τις τουαλέτες…

Βλέπουμε σε ένα κρεβάτι να κοιμούνται δύο και τρεις κρατούμενοι. Δουλεύουμε σε ένα ακατάλληλο κτίριο που είναι ανήκουστο το 2012 να φιλοξενεί ανθρώπους» είναι η δραματική περιγραφή της κατάστασης που επικρατεί εντός της φυλακής με τους ίδιους ευλόγως να διερωτώνται «πότε επιτέλους θα λειτουργήσει το νεόκτιστο έτοιμο πια κατάστημα κράτησης «Κρήτη 1».

Όπως λένε, νιώθουν εγκαταλελειμμένοι στην τύχη τους. «Τις τελευταίες ημέρες λειτουργούμε σύμφωνα με τις ορέξεις των κρατούμενων και με ό,τι πρόγραμμα θα διαλέξουν αυτοί. Το πρωί θα καταμετρηθούν μια φορά το μεσημέρι, αναλόγως του φαγητού θα φάνε ή δεν θα φάνε, και μια καταμέτρηση το βράδυ».

Σύμφωνα με το cretalive.gr, σε κατάσταση αναβρασμού βρίσκονται κρατούμενοι και υπάλληλοι στις φυλακές Αλικαρνασσού. Χθες (15-02-2012), μετά από μια εβδομάδα αποχής από τα καθήκοντα τους, οι κρατούμενοι στα μαγειρεία και στην καθαριότητα επέστρεψαν στο πόστο τους, όμως όλοι οι έγκλειστοι αρνήθηκαν το μεσημέρι να επιστρέψουν στα κελιά τους.

Την ίδια ώρα οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι εξακολουθούν να βρίσκονται σε …τροχιά κινητοποιήσεων. Σήμερα απέχουν παντελώς από τα καθήκοντα τους στο πλαίσιο της 48ωρης απεργίας που είχαν προκηρύξει για Τετάρτη-Πέμπτη, ενώ την Παρασκευή έχουν στάση εργασίας, πρωί και απόγευμα.

Ως εκ τούτου δεν γίνονται μεταγωγές-για παράδειγμα σήμερα που έχει Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στο Ηράκλειο-δεν θα προσαχθούν οι κρατούμενοι, ακόμα δεν γίνονται επισκεπτήρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Τρίπολη: Δραματική η κατάσταση στις φυλακές – Δείτε το βίντεο!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε