Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Κρήτη: Δωρεά υγειονομικού υλικού αξίας 500 χιλιάδων δολαρίων από την Παγκρητική Ένωση Αμερικής

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Tην Παγκρητική Ένωση Αμερικής, για το σημαντικό ρόλο και την προσπάθειά της, στη διαρκή αναβάθμιση τής ποιότητας των παρεχομένων υπηρεσιών υγείας, στο νησί, ευχαρίστησε σήμερα, παραλαμβάνοντας τη δωρεά μεγάλης ποσότητας υγειονομικού αναλώσιμου υλικού για την Κρήτη, ο διοικητής τής 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Αντώνης Γρηγοράκης.

Πρόκειται για μια σημαντική κοινωνική προσφορά, με μεγάλη και άριστη ποσότητα υγειονομικού αναλώσιμου υλικού και εργαλείων, συνολικής αξίας 500.000 – 600.000 δολαρίων.

Το υλικό αυτό, – επιδεσμικό υλικό, σύριγγες, γάντια, συσκευές αναρρόφησης, πιεσόμετρα, διαφανοσκόπια κ.ά.- που  τηρεί ημερομηνίες λήξης και κατ’ είδος πιστοποίηση, έφτασε στο Ηράκλειο, χάρη στη σημαντική συμβολή και τις ενέργειες του Διεθνούς Ανθρωπιστικού Οργανισμού των Ορθοδόξων Χριστιανών Αμερικής (IOCC), όπως τονίστηκε κατά την παραλαβή του.

Ήδη, άρχισε από σήμερα η καταγραφή και κατανομή του φορτίου ανά νοσοκομείο, σύμφωνα με τις ετήσιες καταναλώσεις του κατ’ είδος.
Επίσης, άρχισε σήμερα η καταγραφή και κατανομή από την αρμόδια επιτροπή από τα νοσοκομεία, που έχει οριστεί και αναμένεται να αξιοποιηθεί στο έπακρον από όλες τις υγειονομικές μονάδες τού νησιού.

Στην εκδήλωση που έγινε σήμερα στις εγκαταστάσεις του Παιδικού Αναπτυξιακού Κέντρου Ηρακλείου, όπου φιλοξενείται και η δωρεά, παραβρέθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης, Ειρηναίος, ο Περιφερειάρχης Κρήτης, Σταύρος Αρναουτάκης, διοικητές και μέλη των διοικήσεων των νοσοκομείων τής Κρήτης και στελέχη τής 7ης Υ.ΠΕ. Κρήτης.

Ο διοικητής της 7ης Υ.ΠΕ., Κρήτης, Α. Γρηγοράκης, στο χαιρετισμό του τόνισε ότι “τα αναλώσιμα και τα εργαλεία δεν τα ζητήσαμε εμείς. Ήταν πρωτοβουλία, σκέψη και ενέργεια της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής, την οποία και με μεγάλη χαρά, βεβαίως, αποδεχθήκαμε”, όπως είπε.

Διαβάστε ακόμα:

Δικηγόρος μηνύει αστυνομικούς για την εμπλοκή του ονόματός του στην κρητική “μαφία”!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε