Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Κρήτη: Ελεύθεροι με χειροκροτήματα οι τρεις απεργοί

ΦΩΤΟ από το CretaLive
ΦΩΤΟ από το CretaLive

Συνάδελφοί τους από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση που συμμετείχαν σε πορεία, διέκοψαν την κυκλοφορία στη λεωφόρο Δικαιοσύνης, στο ύψος του Δικαστικού Μεγάρου ζητώντας να αφεθούν ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες.

Τελικά, αφέθηκαν ελεύθεροι λίγο πριν τις 14:00 οι τρεις εργαζόμενοι της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που, το πρωί, συνελήφθησαν στην κατάληψη του γραφείου των διοικητικών υπηρεσιών, στην οδό Αλμυρού, κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης.

Ο Εισαγγελέας τους άσκησε δίωξη για διατάραξη υπηρεσιακής ειρήνης από κοινού και τους άφησε ελεύθερους, παραπέμποντάς τους να δικαστούν από το μονομελές πλημμελειοδικείο Ηρακλείου στις 17 Ιανουαρίου 2013.

Όπως διαβάζουμε στο CretaLive, την απελευθέρωση των τριών υποδέχτηκαν οι συνάδελφοί τους με χειροκροτήματα.

Νωρίτερα, στις 11.30 ξεκίνησε πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους του Ηρακλείου, με τη συμμετοχή εργαζομένων στους δήμους και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, αλλά και φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης.
Η πορεία, μηχανοκίνητη και πεζή, ξεκίνησε από τα Λιοντάρια και μέσω της λεωφόρου Καλοκαιρινού και άλλων κεντρικών δρόμων θα καταλήξει στην πλατεία Ελευθερίας.

Όταν οι συγκεντρωμένοι πληροφορήθηκαν ότι οι προσαγωγές των τριών απεργών μετατράπηκαν σε συλλήψεις και πως θα οδηγηθούν ενώπιον του Εισαγγελέα,
η πορεία σταμάτησε στη λεωφόρο Δικαιοσύνης, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, απέκλεισε το δρόμο και οι υπάλληλοι δήλωσαν ότι θα παραμείνουν μέχρι να αφεθούν ελεύθεροι οι συνάδελφοί τους.

Διαβάστε ακόμα:

Ηράκλειο: Αστυνομικοί έκοψαν την πόρτα με τροχό και ”έσπασαν” την κατάληψη!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε