Τρίτη, 23 Απρ.
20oC Αθήνα

Κρήτη: Ένα δάνειο, πίσω από την αυτοκτονία του Γιάννη Μεστροπιάν!

ΦΩΤΟ από cretalive.gr

Συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις που διαδέχονται το δράμα της αυτοκτονίας του γνωστού εμπόρου και μέλους της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Γιάννη Μεστροπιάν…

Από την έρευνα που πραγματοποίησε η αστυνομία σε συνεργασία με τις εισαγγελικές Αρχές, προκύπτει ότι ο 40χρονος αυτόχειρας δεν ήταν ενδεχομένως θύμα κάποιου κυκλώματος τοκογλύφων, όπως είχε αναφερθεί αρχικά και ερευνηθηκε ενδελεχώς, αλλά πιεζόταν να εξοφλήσει ένα δάνειο ύψους 50.000€, που είχε πάρει πριν από περίπου τέσσερα χρόνια από υποκατάστημα τράπεζας στη Μεσαρά.

Το σημαντικό στην υπόθεση αυτή είναι ότι εγγυητές για το δάνειο αυτό που φέρεται να πήρε ο Γ. Μεστροπιάν εμφανίζονται οι γονείς του κι ένας ακόμη συγγενής του.

Λίγους μήνες μετά το θάνατό του η οικογένεια του 40χρονου καταγγέλλει πως καλείται να πληρώσει ένα δάνειο που είχε πάρει ο Γ. Μεστροπιάν για το οποίο όμως ποτέ δεν είχε ενημερωθεί. Τα μέλη της οικογένειας φέρονται ως εγγυητές του δανείου, ενώ έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για τον πλειστηριασμό ακινήτου που τους ανήκει.

Ο πατέρας του, η αδερφή και o θείος και συνέταιρός του καταγγέλλουν επίσης στην τοπική εφημερίδα «Πατρίδα» ότι πλαστογραφήθηκαν οι υπογραφές τους κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και έχουν ήδη προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, o δικηγόρος της οικογένειας που χειρίζεται την υπόθεση δήλωσε ότι έχει ασκηθεί αγωγή για λογαριασμό της εταιρίας που μετείχε ο θανών κατά της τράπεζας για να αναγνωριστεί ότι είναι άκυρο το δάνειο λόγω της πλαστογράφησης των υπογραφών. Από την πλευρά της τράπεζας τονίζεται όμως ότι η δανειακή σύμβαση είναι έγκυρη.

O Γιάννης Μεστροπιάν, είχε αυτοκτονήσει στις 27 Απριλίου του 2011 στη λαχαναγορά του Ηρακλείου. Η κηδεία του, είχε γίνει σε κλίμα οδύνης μία ημέρα μετά… (διαβάστε το σχετικό άρθρο)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Κρήτη: Τα χρέη συνεχίζουν να ”πνίγουν” πολίτες -Αυτοκτόνησε εξαγωγέας λαδιού!

Αυτοκτόνησε λόγω της οικονομικής κρίσης 47χρονος επιχειρηματίας

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε