Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Κρήτη: Ένα χωριό μαζεύει τρόφιμα για το κολατσιό 50 μαθητών!

ΦΩΤΟ από prismanews.gr
ΦΩΤΟ από prismanews.gr

Τα τελευταία 24ωρα γίνονται προσπάθειες ώστε σε καθημερινή βάση να υπάρχει η δυνατότητα δεκάδες παιδιά άπορων οικογενειών να έχουν να φάνε έστω ένα κουλούρι.

Από πόρτα σε πόρτα, ένα ολόκληρο χωριό επιχειρεί να αντικαταστήσει τις ανύπαρκτες κοινωνικές δομές στήριξης των άπορων οικογενειών. Η επιστολή – έκκληση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου προκαλεί σοκ, καθώς αποκαλύπτει πως οι επιπτώσεις της κρίσης φτάνουν μέχρι τα σχολεία και τους μαθητές.

Τα τελευταία 24ωρα γίνονται προσπάθειες ώστε σε καθημερινή βάση να υπάρχει η δυνατότητα δεκάδες παιδιά άπορων οικογενειών να έχουν να φάνε έστω ένα κουλούρι. Εξάλλου, οι γονείς αποκαλύπτουν πως το τελευταίο διάστημα μαθητές που δεν έχουν να αγοράσουν ούτε ένα κουλούρι, σιτίζονται ουσιαστικά με βοήθεια της εκκλησίας και άλλων ιδιωτικών πρωτοβουλιών.

Ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αρκαλοχωρίου περιγράφει την εφιαλτική κατάσταση και καλεί όσους γονείς έχουν τη δυνατότητα να βοηθήσουν για τη σίτιση των συμμαθητών των παιδιών τους. Σύμφωνα με το prismanews.gr, το πρόβλημα δεν εντοπίζεται σε μεμονωμένα παιδιά αλλά σε δεκάδες περιπτώσεις μαθητών που δεν έχουν χρήματα να αγοράσουν το κολατσιό τους και ουσιαστικά υποσιτίζονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Χανιά: Πανικός σε φλεγόμενο διαμέρισμα – Οι ένοικοι έτρεχαν να σωθούν!

Θεσσαλονίκη: Τα κέρδη των παικτών στα ”φρουτάκια” δεν ήταν θέμα τύχης…

Hλεία: Άφησαν χωρίς ρεύμα 8μελή οικογένεια – ”Κάνω δύο δουλειές αλλά αδυνατώ”!

Ρόδος: Πληρώνεται και… λύνει προβλήματα – Ειδικός επί των σεξουαλικών!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε