Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Κρήτη: Ετοιμάζονται για το MATALA FESTIVAL 2

Εικόνα από την περσινή συνάντηση χίπις στα Μάταλα - ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Εικόνα από την περσινή συνάντηση χίπις στα Μάταλα - ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Πόλος έλξης για Διεθνή Τηλεοπτικά Δίκτυα, παραμένουν τα Μάταλα του Δήμου Φαιστού, τα οποία και πάλι κινούνται στους ρυθμούς του 2ου Matala Festival, που θα γίνει στις 2,3 και 4 Ιουνίου.

Όπως διαβάζουμε στο FlashNews, το μεγαλύτερο τηλεοπτικό δίκτυο της Ευρώπης arte/ZDF, που ειδικεύεται στα ταξιδιωτικά ντοκυμαντέρ, βρέθηκε στα Μάταλα για να γυρίσει σκηνές για την περιοχή, την ιστορία της, αλλά και τους διάσημους Χίπις.

ΦΩΤΟ από το FlashNews

Τα Μάταλα, αλλά και ο Δήμος Φαιστού, θα προβληθούν μέσα από το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ σε Γαλλία και Γερμανία, στο πλαίσιο της παραγωγής Greek Islands.

Τα γυρίσματα περιλαμβάνουν τόσο ατμοσφαιρικές λήψεις και ιστορίες ανθρώπων, όσο και εναέριες λήψεις από ελικόπτερο.

ΦΩΤΟ από το FlashNews

Το ενδιαφέρον των Διεθνών Τηλεοπτικών Δικτύων αναμένεται να γίνει ακόμα μεγαλύτερο για την περιοχή, όσο πλησιάζει το φεστιβάλ Matala Festival 2012, το οποίο φέτος αναμένεται να είναι ακόμα μεγαλύτερη δυναμική.

Η αρμόδια αντιδημαρχία Τουρισμού και Πολιτισμού, αλλά και η Δήμαρχος Φαιστού Μαρία Πετρακογιώργη Ανυφαντάκη, στοχεύουν σε ακόμα μεγαλύτερη απήχηση του φεστιβάλ φέτος,
ενώ ήδη πολλά ταξιδιωτικά γραφεία απ’ όλη την Ευρώπη έχουν εκδηλώσει τεράστιο ενδιαφέρον για να έρθουν επισκέπτες το τριήμερο του φεστιβάλ.

Τη φετινή χρονιά, πρόκειται να δοθεί μεγάλη έμφαση στην “Ελλάδα”, αλλά και στη στήριξη τοπικών κι ελληνικών προϊόντων. Η θεματική των Χίπις παραμένει βέβαια κυρίαρχη ενώ αρκετοί πρώην Χίπις δηλώνουν έτοιμοι να έρθουν ξανά.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ δεν είναι ακόμα ανακοινώσιμο, ωστόσο πολύ μεγάλες συναυλίες με δωρεάν είσοδο για το κοινό, έχουν ήδη κλειστεί.

Παρά την οικονομική κρίση, η δέσμευση για το ότι τόσο η είσοδος στις συναυλίες, όσο και η διαμονή στο Δημοτικό Κάμπιγκ θα είναι ελεύθερη, παραμένει σε ισχύ, με σεβασμό στην κατάσταση που αντιμετωπίζει η χώρα.

Στο Matala Festival διοργανώνονται ακόμα, πολλά παράλληλα δρώμενα και events, που θ’ ανακοινωθούν σύντομα, ενώ οι διοργανωτές υπόσχονται πως φέτος το καλοκαίρι ξεκινά από τα Μάταλα.

Διαβάστε ακόμα:

Προετοιμάζονται τα Μάταλα για το reunion των Χίπις. Δείτε φωτογραφίες

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε