Τρίτη, 19 Μαρ.
19oC Αθήνα

Κρήτη: Έτσι σκότωσαν τον επιχειρηματία Ιάκωβο Εμμανουήλ – Πρόσκληση σε παγίδα θανάτου!

ΦΩΤΟ από το neakriti.gr
ΦΩΤΟ από το neakriti.gr

Νέες αποκαλύψεις για τη δολοφονία του άτυχου επιχειρηματία. Οι συγγενείς και οι φίλοι του θύματος «βράζουν» από οργή…

Σε μία καλοστημένη παγίδα με δόλωμα την αγορά μικροποσότητας χασίς, όπως το παρουσίασε, φέρεται να έσυρε τον 39χρονο Ιάκωβο Εμμανουήλ, ο 33χρονος συνέταιρος του με κίνητρο να βγει από τη μέση και να γλυτώσει τις πιέσεις για την επιστροφή των δανεικών. Ο άτυχος άνδρας πήγε σε αυτό το ραντεβού ανυποψίαστος και τελικά βρήκε τραγικό θάνατο. Η ιατροδικαστική έκθεση προκαλεί ανατριχίλα για την σφοδρότητα των χτυπημάτων που δέχτηκε στο πρόσωπο και στο κεφάλι.

Οι συγγενείς και οι φίλοι του θύματος «βράζουν» από οργή. Ο άνθρωπος που όπως λένε είχε ευεργετηθεί από τον 39χρονο όσο κανείς, ήταν εκείνος που του «έσκαψε» τον λάκκο. Δεν πιστεύουν τα όσα ισχυρίζεται, ότι δηλαδή δεν έχει συμμετοχή στην δολοφονία του, αλλά ακόμα και έτσι αν ήταν, ο 33χρονος χωρίς αναστολές, βοήθησε να πετάξουν το πτώμα σε ένα ρέμα και στην συνέχεια παρίστανε τον «θλιμμένο» για να ρίξει στάχτη στα μάτια των συγγενών και της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με αστυνομικούς κύκλους, ο συνέταιρος κατέβαλε προσπάθειες να πείσει εκ των προτέρων για τα ευρήματα που θα ανέκυπταν με την πρόοδο των ερευνών. Ήθελε να δικαιολογηθεί ώστε αν ο κλοιός «έσφιγγε» γύρω του, να περνούσε στην αντεπίθεση. Πίστευε ότι είναι πιο έξυπνος απ’ όλους και ότι οι αστυνομικοί της Ασφάλειας θα «έτρωγαν» αμάσητα τα όσα εξιστορούσε. Όσο πιο πολύ μιλούσε, τόσο περισσότερο ενίσχυε τις υποψίες των αστυνομικών γύρω από το πρόσωπο του. Και έπειτα «μίλησαν» τα ευρήματα και εκείνος αναγκάστηκε να αλλάξει ρότα και να κατευθύνει τις έρευνες για την δολοφονία στον 25χρονο συγκατηγορούμενο του.

Ο τελευταίος τηρεί «σιγή ιχθύος» και θα ξεδιπλώσει τους υπερασπιστικούς ισχυρισμούς του την Τετάρτη οπότε και θα απολογηθεί. Αστυνομικοί και νομικοί κύκλοι προβλέπουν ότι θα υπάρξει σφοδρή αντιπαράθεση αφού μοιραία το βάρος πέφτει στους ώμους και των δύο.

Ο 33χρονος αρνείται ότι συμμετείχε στην δολοφονία, δέχεται όμως ότι βοήθησε να «εξαφανίσουν» το πτώμα. Και εκεί έγιναν και τα μοιραία λάθη. Το υλικό από κάμερες ασφαλείας, αποκάλυψε τις κινήσεις τους. Και κάπου εκεί εμπλέκεται και η 30χρονη φίλη του συνεταίρου, σε βάρος της οποίας επίσης εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία από κοινού. Η ίδια ισχυρίζεται ότι δεν ήξερε τίποτα για το φόνο.

Πάντως, τουλάχιστον δημόσια, οι σχέσεις των δύο ανδρών, του 39χρονου και του 33χρονου, φαίνονταν καλές. Αυτό τουλάχιστον πίστευε το θύμα, το οποίο είχε «επενδύσει» σε αυτήν την συνεργασία, ελπίζοντας ότι οι δουλειές θα πάνε καλά. Προφανώς και δεν μπορούσε να υποψιαστεί ότι ο φίλος και ο συνέταιρος του τον είχε σπρώξει στο στόμα του λύκου. Αν και η Αστυνομία εκτιμά ότι η δολοφονία τελέστηκε από κοινού. Οι συγγενείς παρακολουθούν στενά τις εξελίξεις, απαιτώντας να δικαιωθεί η μνήμη του Ιάκωβου ενώ εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες τους για τον χειρισμό της υπόθεσης από την Ασφάλεια Ηρακλείου.

Πηγή: cretalive.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε