Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ 29 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Κρήτη: ''Η Ιεράπετρα βρίσκεται υπό διωγμό''!

Κρήτη: ''Η Ιεράπετρα βρίσκεται υπό διωγμό''!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 02.11.2011 | 20:49
Πρώτη δημοσίευση: 02.11.2011 | 20:41

Τα λόγια αυτά ανήκουν στο δήμαρχο της πόλης, με αφορμή το ενδεχόμενο μεταφοράς τεσσάρων δημοτικών κοινοτήτων στο δήμο Σητείας...

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας, που συνεδρίασε εκτάκτως, εξέφρασε την έντονη διαφωνία, οργή και δυσαρέσκειά του, σχετικά με το ενδεχόμενο μεταφοράς τεσσάρων δημοτικών κοινοτήτων (Πεύκων, Χρυσοπηγής, Λιθινών και Περβολακίων) από το δήμο Ιεράπετρας, όπου είναι ενταγμένες σήμερα, στο δήμο Σητείας.

Ο δήμαρχος, Σήφης Αναστασάκης, τόνισε πως η Ιεράπετρα βρίσκεται υπό διωγμό, προανήγγειλε μεθοδευμένη, έντονη και δυναμική αντίδραση του δήμου και ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο ‘Καλλικράτης’ δεν προέβλεπε κανένα τεμαχισμό δήμου. Ο δήμος Ιεράπετρας είναι ο πρώτος που τεμαχίζεται στην Ελλάδα; Για ποιο λόγο;».

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας τόνισε ότι η απόφαση αυτή, εγκαινιάζει νέες πρακτικές, καταλυτικές για τη φιλοσοφία της Αυτοδιοικητικής μεταρρύθμισης, χωρίς να ζητηθεί η άποψη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων (ΚΕΔΕ).

Το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας εξουσιοδότησε το δήμαρχο να επισκεφθεί, μαζί με αντιπροσωπεία, τον υπουργό Εσωτερικών, Χάρη Καστανίδη, ενώ η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου έθεσε στη διάθεση του δημάρχου τις παραιτήσεις τους.

Αύριο αναμένεται να εκδοθεί και το επίσημο ψήφισμα, ενώ ο δήμαρχος έχει ζητήσει και αναμένει την οριστική επιβεβαίωση για την ημέρα και ώρα της συνάντησης με την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο