Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Κρήτη: Η κάθοδος των Ρώσων με συμβόλαια 21εκ.€!

ΦΩΤΟ από prismanews.gr
ΦΩΤΟ από prismanews.gr

Έτοιμοι για να κλείσουν μεγάλες συμφωνίες εξαγωγών Κρητικού ελαιολάδου, κυρίως αλλά και άλλων αγροτικών προϊόντων της Κρητικής γης, στη Ρωσία είναι οι επιχειρηματίες που συμμετέχουν στην Ρωσική αποστολή…

Πρόκειται για επιχειρηματίες από τον κλάδο των τροφίμων και εκπροσώπους μεγάλων αλυσίδων σούπερ μάρκετ που επιθυμούν να κλείσουν, εδώ και τώρα, συμβόλαια εισαγωγής στην Ρωσία ντόπιων αγροτικών προϊόντων. Οι Ρώσοι θα υπογράψουν συμβόλαια ύψους 21 εκατομμυρίων ευρώ για την αγορά Κρητικών προϊόντων και με τον τρόπο αυτό εισέρχονται και με τη βούλα στη μεγάλη αγορά της Ρωσίας τα ποιοτικά Κρητικά προϊόντα, τα οποία ανοίγουν το δρόμο για τη σύναψη και άλλων συμφωνιών στο άμεσο μέλλον, απόρροια των πρωτοβουλιών που έχει αναλάβει η Περιφέρεια Κρήτης, που επενδύει στην εξωστρέφεια.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε δηλώσεις του, στο prismanews.gr για την κάθοδο της πολυμελούς ρώσικης αποστολής από υψηλόβαθμα στελέχη των μεγαλύτερων δικτύων πώλησης (εκπροσωπούν συνολικά 549 σημεία) και των μεγαλύτερων αλυσίδων σούπερ μάρκετ της χώρας, αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες της Περιφέρειας για την προσέλκυση Ρώσων επιχειρηματιών ως συνέχεια της Ουκρανικής αποστολής, ενώ παράλληλα εξήρε και τη συνδρομή της αντιπεριφερειάρχη Θεανώς Βρέντζου –Σκορδαλάκη.

”Με τις ενέργειες μας ανοίγει μια μεγάλη αγορά, όπως αυτή της Ρωσίας. Το ζητούμενο είναι πως εμείς συνεργαζόμαστε, τι ποιοτικά και πιστοποιημένα προϊόντα εξάγουμε και τι προσπάθειες κάνουμε για την εξωστρέφεια της Κρήτης. Οι προσπάθειες αυτές θα ωφελήσουν τα μέγιστα τον τουρισμό και τους αγρότες μας” δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αρναουτάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Πάτρα: Ξεκίνησε με συλλήψεις ο ”Ξένιος Ζευς” – Δείτε τα βίντεο!

Ηγουμενίτσα: Ομαδική απόδραση λαθρομεταναστών από τα κρατητήρια!

Καλαμάτα: Η απαγωγή από τσιγγάνους, ήταν τελικά απιστία με Πακιστανό!

Πρέβεζα: Κυνηγούσαν και έπεσαν πάνω σε πτώμα αγνοούμενου!

Πάτρα: ”Μας κυνηγούσε γυμνός στο δρόμο και εμείς ουρλιάζαμε”!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε