Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Συννεφιά 23 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Κρήτη: Η κραυγή απόγνωσης ενός άνεργου -''Θέλω δουλειά, δεν αντέχω άλλο''!

Κρήτη: Η κραυγή απόγνωσης ενός άνεργου -''Θέλω δουλειά, δεν αντέχω άλλο''!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 25.01.2012 | 21:07
Πρώτη δημοσίευση: 25.01.2012 | 20:50

Συγκλονίζουν τα λόγια του νεαρού ανεργου...

«Θέλω δουλειά. Δεν αντέχω άλλο, ξυπνάω με ταραχή», «Δώστε μου να σπάω πέτρες, να απασχολούμαι...», «Έχω σκεφτεί πολλές φορές να βάλω στο κεφάλι μου πιστόλι»... Είναι η φωνή απόγνωσης στη γραμμή παρέμβασης για την αυτοκτονία της ΜΚΟ «Κλίμακα», ενός 57χρονου άνεργου άπο την Κρήτη.

Είναι οι άνθρωποι ηλικιών μεταξύ 40-55 είναι που επικοινωνούν με τη γραμμή της Κλίμακας. Άνθρωποι του ενεργού πληθυσμού που «βούτηξαν» στα χρέη ξαφνικά και έχουν δυσκολία όχι μόνο στο να τα αποπληρώσουν, αλλά και να συτηρήσουν τον εαυτό τους και τις οικογένειές τους.

Η Ελλάδα είναι πρώτη σε ποσοστό αύξησης αυτοκτονιών τα δύο τελευταία χρόνια μέσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και αυτό αποδίδεται στη μεγάλη άνοδο της ανεργίας, τη δημιουργία αστέγων και νεόπτωχων.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία των πέντε πρώτων μηνών του 2011 έναντι της αντίστοιχης περσινής περιόδου, το ποσοστό αύξησης αυτοκτονιών είναι 40% σε σχέση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το διάστημα 2000-2009 οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα ήταν συνολικά 3.661, με τα περιστατικά να παραμένουν σταθερά στα 350-400 ανά έτος.   Διαδώστε αυτό το άρθρο