Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Κρήτη: ”Η θυσία του παππού μου, μας γεμίζει με περηφάνεια”!

ΦΩΤΟ από madeincreta.gr
ΦΩΤΟ από madeincreta.gr

O νεότερος Παντελής Παπαδάκης, θυμάται τον παππού του, με αφορμή την προτομή που αναμένεται να τοποθετηθεί στην πλατεία του χωριού…

«Θεωρώ ύψιστη τιμή που ήταν παππούς μου ο Παντελής Παπαδάκης, ο Ψύλλος στο Όρος. Η θυσία του από τον Σούμπερτ στα πρώτα χρόνια της κατοχής στην Κρήτη, όλη την οικογένειά μας και όλους στο Όρος μας κάνει περήφανους και επιπλέον μας ανοίγει δρόμους…»

Λόγια του εγγονού και συνώνυμου του, ηλικίας 45 χρόνων σήμερα, παιδί του γιού του Βασίλη από το χωριό του «Βρύσινα» Ρεθύμνου. Όπως είναι γνωστό, ο κοινοτάρχης, πατέρας οκτώ ανήλικων παιδιών, βρήκε τον θάνατο μετά από φρικτά βασανιστήρια από ενόπλους του Σούμπερτ στη θέση «Μεζάρια» του χωριού στις 28 Αυγούστου 1941, τρεις μήνες μετά την κυριαρχία των Γερμανών στην Κρήτη.

Πληροφορίες του madeincreta.gr, αναφέρουν ότι τιμώντας τη μνήμη του αδικοχαμένου κοινοτάρχη, το υπουργείο Πολιτισμού με δαπάνες του θα τοποθετήσει σε κοντινό σημείο της πλατείας του Όρους προτομή του Ψύλλου σε ημερομηνία μεταξύ των μηνών Μαρτίου και Απριλίου του ερχόμενου χρόνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Αχαϊα: Το αρρωστημένο ”παιχνίδι” σεξουαλικής κακοποίησης Αλβανών σε 8χρονο αγοράκι!

Κρήτη:Ληστεία τράπεζας με κοστούμι και γραβάτα – Μπήκε πρώτος και…έφυγε πλούσιος!

Μακεδονία: Προβλήματα σε γειτονιές και δρόμους λόγω κακοκαιρίας-Που χρειάζονται αλυσίδες

Ηλεία: Έτσι κλέβουν το πετρέλαιο θέρμανσης από τις πολυκατοικίες…

Πάτρα:Οι…μεγάλοι σταυροί που έκαναν σταμάτησαν όταν ανέβηκαν στον γυναικωνίτη!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε