Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Κρήτη: Η υγεία στην εντατική – Βαριά ασθενείς από νοσοκομείο σε νοσοκομείο!

Κρήτη: Η υγεία στην εντατική – Βαριά ασθενείς από νοσοκομείο σε νοσοκομείο!

Οι ΜΕΘ έχουν κατακλυστεί από ασθενείς, τα κρίσιμα περιστατικά, όπως παραδοσιακά συμβαίνει κάθε καλοκαίρι αυξάνονται, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές.

Στα νοσοκομεία του ΕΣΥ στην Κρήτη δεν υπάρχει ελεύθερο κρεβάτι σε εντατική ούτε για δείγμα, ενώ περιορισμένες είναι και οι κλίνες σε ΜΕΘ ιδιωτικών νοσοκομείων. Για μία ακόμη φορά, οι γιατροί εκπέμπουν σήμα κινδύνου, εκτιμώντας ότι η «εντατική θεραπεία» το καλοκαίρι θα αποτελέσει … πολυτέλεια στα νοσηλευτικά ιδρύματα της Κρήτης.

«Το καλοκαίρι οι κλίνες μονάδων εντατικής θεραπείας δεν επαρκούν στην Κρήτη διότι ο πληθυσμός στο νησί τους θερινούς μήνες υπερδιπλασιάζεται και οι ανάγκες είναι πολύ περισσότερες» επισημαίνει μιλώντας στο prismanews.gr ο πρόεδρος των γιατρών του ΕΣΥ στο νομό Ηρακλείου Δημήτρης Μπρίμης και συμπληρώνει «πρέπει να βρεθεί λύση εδώ και τώρα για να μην αντιμετωπίσουμε σοβαρό πρόβλημα με την υγεία των ασθενών».

Μάλιστα, το πρόβλημα είναι τέτοιο που τα νοσοκομεία είναι σε επαφή για τα κενά σε κρεβάτια εντατικής θεραπείας ώστε αν καταστεί ανάγκη, να γίνει μεταφορά ασθενούς.«Αν προκύψει έλλειψη σε κάποιο νοσοκομείο, ο ασθενής μεταφέρεται στο πιο κοντινό νοσηλευτικό ίδρυμα που θα έχει κενή θέση στη ΜΕΘ» τονίζει ο κ.Μπρίμης.

Εξάλλου, στις αρχές της εβδομάδας, ένας άνδρας με εγκεφαλική αιμορραγία που μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο νοσοκομείο Ηρακλείου και έπρεπε να νοσηλευτεί σε ΜΕΘ, μεταφέρθηκε τελικά στον Άγιο Νικόλαο καθώς οι προσπάθειες να βρεθεί κρεβάτι ΜΕΘ σε νοσοκομείο του Ηρακλείου έπεσαν στο κενό.

Στο ρίσκο της μεταφοράς ενός βαριά αρρώστου από νοσοκομείο σε νοσοκομείο, επειδή η πολιτεία δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες δημόσιας υγείας, ουδείς μπορεί να απαντήσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας, στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Ροδόπη:Συγκλονίζει ο σπαραγμός της κόρης που βρήκε νεκρή τη μητέρα της!

Φθιώτιδα:Με το μαχαίρι στο λαιμό μπροστά στο παιδί του-”Τα λεφτά ή σε σφάζουμε”!

Κομοτηνή: Υπαξιωματικός του στρατού κατέβαζε σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας!

Εύβοια: Άφησαν τις παλιές και ξήλωσαν την καινούργια – Φωτό!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε