Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Κρήτη: ”Μαϊμου” οικονομολόγος έδινε τη χαριστική βολή, σε υπερχρεωμένους πολίτες!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Σύμφωνα με καταγγελίες καταναλωτών-δανειοληπτών, στην ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, στο κέντρο της πόλης των Χανίων λειτουργούσε γραφείο “μαϊμού” που υπόσχονταν τη ρύθμιση οφειλών σε υπερχρεωμένους καταναλωτές.

Όπως κατήγγειλαν πολίτες στην Ένωση, εγκέφαλος της κομπίνας ήταν μια γυναίκα γύρω στα 45, που προφασιζόταν την οικονομολόγο και επίσης προέβαλλε ότι είχε «άκρες» σε διάφορες τράπεζες, για την ρύθμιση των οφειλών από διάφορα τραπεζικά προιόντα και ιδιαίτερα στις πιστωτικές κάρτες.

Τα θύματά της’, τα γνώριζε μέσω κοινωνικών γνωριμιών, επιστρατεύοντας άτομα δικά της, ως «δόλωμα». Αυτά τα άτομα, έλεγαν ότι την επισκέφθηκαν στο γραφείο που διατηρούσε και κέρδισαν την ποθητή ρύθμιση του χρέους τους.

Συγκεκριμένα και σύμφωνα πάντα με καταγγελίες που έφτασαν στην Ένωση,  η εν λόγο κυρία, αφού γνώριζε τα «θύματα» της, τους ζητούσε να τις παραδώσουν τις πιστωτικές τους κάρτες και εκείνη με την σειρά της θα «κανόνιζε» την ρύθμιση του χρέους τους, πράγμα που δεν γινόταν ποτέ, αντίθετα μάλιστα έκανε χρήση των καρτών, σε γνωστά καταστήματα της χώρας, αγοράζοντας διάφορα εμπορεύματα και επί πλέον χρέωνε τις κάρτες των καταναλωτών και μετά τις επέστρεφε αρρύθμιστες, προφασιζόμενη διάφορες αιτιολογίες

Σύμφωνα με το flashnews.gr, η απάτη ερχόταν εις γνώση των κατόχων, μετά από την ειδοποίηση από τις τράπεζες, μέσω λογαριασμού, για να πληρώσουν και το επί πλέον ποσό και τότε οι καταναλωτές πιστοποιούσαν και συνηδειτοποιούσαν, την απάτη που είχαν πέσει.

Το θέμα έχει καταγγελθεί από  εξαπατημένα άτομα στις Αρχές της πόλης, έχουν υποβληθεί και μηνύσεις μεμονωμένα από τον κάθε εξαπατημένο, στον αρμόδιο Εισαγγελέα, όμως παρά ταύτα το χρέος είναι χρέος και οι τράπεζες απαιτούν ,οι εισπρακτικές εταιρείες πιέζουν και οι δύστυχοι καταναλωτές, νοιώθουν αδύναμοι να συνεχίσουν, καθώς δεν νοούν να ζητήσουν να ενταχθούν στο Νόμο 3869/2010, σε ένα χρέος που τους προστέθηκε χωρίς οι ίδιοι να το έχουν προκαλέσει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας, στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Σαμοθράκη: Αίσιο τέλος στο θρίλερ με το νεαρό ζευγάρι φοιτητών!

Λασίθι:Άγρια ληστεία την ώρα του γάμου με θύματα ηλικιωμένους!

Καλαμάτα: Αφγανός μαχαίρωσε Πακιστανό για τα χασισόδεντρα που καλλιεργούσαν!

Ηράκλειο:Εφιάλτης στην κουζίνα – Γύρισε και είδε έναν κουκουλοφόρο!

Τρίκαλα: Χωρισμός σε μπαρ με ξύλο, ζημιές και αίματα!

Αχαϊα: Αβάσταχτος πόνος στο Πετροχώρι, για τον θάνατο νεαρού οδηγού!

Ρόδος:Έστειλε τον υπάλληλό του, να καταθέσει σε τράπεζα, πλαστά χαρτονομίσματα!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε