Τρίτη, 16 Απρ.
24oC Αθήνα

Κρήτη: ”Μαύρη τρύπα” 500.000€ από τις μαϊμού αναρρωτικές άδειες!

ΦΩΤΟ AΡXEIOY EUROKINISSI
ΦΩΤΟ AΡXEIOY EUROKINISSI

Συνεχίζονται οι έρευνες για να διαπιστωθεί ποιοι γιατροί ήταν ”μέσα” στο κύκλωμα…

Βάθους μισού εκατομμυρίου ευρώ είναι, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η “τρύπα” στα ταμεία του ΙΚΑ Ηρακλείου από τις αναρρωτικές άδειες που σωρηδόν “έγραφαν” τουλάχιστον δύο γιατροί (σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία).

Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ Γεράσιμος Βουδούρης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο στην κομπίνα αυτή να εμπλέκονται περισσότεροι γιατροί, κάτι που ωστόσο θα διερευνηθεί εκτενώς. “Θέλω να δω πως ένας επιστήμονας δίνει σε κάποιον 903 ημέρες άδεια, με αποτέλεσμα να έχει εισπράξει 25.000 ευρώ!” – είπε ο κ.Βουδούρης, αναφερόμενος στην περίπτωση αλλοδαπού ξενοδοχοϋπαλλήλου, που από το 2006 παίρνει … παραδοσιακά αναρρωτικές άδειες.

“Φαντάζομαι ότι η ιστορία αυτή θα “βγάλει” αρκετά στοιχεία που ίσως εντυπωσιάσουν, ακόμη και σε επίπεδο ονομάτων που θα βγουν. Δεν μπορούν να κρύβονται για πάντα τα στοιχεία, πίσω από τα προσωπικά δεδομένα” – είπε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ.

Ο κ.Βουδούρης υπογράμμισε και την πολύ καλή δουλειά εκ μέρους διοικητικού υπαλλήλου του ΙΚΑ, που συνέταξε το κατατοπιστικότατο πόρισμα. “Οι υποθέσεις θα πάνε άμεσα στον εισαγγελέα, με την παράκληση να εκδικαστούν όσο γρηγορότερα γίνεται” – τόνισε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, που σήμερα βρίσκεται στο Ηράκλειο, όπου επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις του ΕΟΠΥΥ, όπου διαπίστωσε μία άκρως εύρυθμη κατάσταση, αποδίδοντας τα εύσημα στον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ τοπικά, Δ.Φραγκουλάκη.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε