Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Κρήτη: Με λαμπρότητα ο εορτασμός της 25ης Μαρτίου

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Δείτε όλες τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στους νομούς Ηρακλείου, Χανίων και Ρεθύμνου για να τιμήσουν την εθνική επέτειο.

Σε όλο το νησί από πολύ νωρίς πραγματοποιούνται όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις για να τιμήσουν με λαμπρότητα την 25η Μαρτίου. Εκπρόσωποι της κυβέρνησης θα βρεθούν στην Κρήτη, σύμφωνα με το flashnews.gr, για να παρακολουθήσουν τις εορταστικές εκδηλώσεις.

Στο Ηράκλειο

Στις 7:30 οι καμπάνες των εκκλησιών της πόλης και των προαστίων σήμαναν χαρμόσυνα και η φιλαρμονική του Δήμου Ηρακλείου παιανίζει το Εωθινό.

Στις 8 το πρωί έγινε η επίσημη Έπαρση της Σημαίας στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Στις 10:30 θα πραγματοποιηθεί Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό του Αγ. Μηνά, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου. Για την εθνική επέτειο θα μιλήσει ο Διευθυντής του 7ου δημοτικού σχολείου Ηρακλείου Κώστας Λαγουδιανάκης

Μια ώρα αργότερα, στις 11:30 θα λάβει χώρα η τελετή στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη με επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση Στεφάνων

Έπειτα θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή για τη μνήμη των νεκρών ενώ στη συνέχεια θα ακουστεί ο Εθνικός Ύμνος

Στις 12:00 θα ξεκινήσει η καθιερωμένη παρέλαση κατά μήκος της Λεωφόρου Δημοκρατίας από το ύψος του μνημείου Μάχης Κρήτης, προς την πλατεία Ελευθερίας, οδό Αβέρωφ, Πλατεία Κορνάρου, Κυρίλλου Λουκάρεως μέχρι το ύψος της πλατείας Αγίου Μηνά.

Το απόγευμα τέλος θα γίνει Επίσημη Υποστολή της Σημαίας στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Στο Ρέθυμνο

Στις 07.00 το πρωί τελέστηκε Όρθρος-Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα Ενοριακό Ναό “Κυρίας των Αγγέλων” και στις 08.00 πραγματοποιήθηκε η επίσημη έπαρση της σημαίας της πόλης, από άγημα απόδοσης τιμών του 547 Α.Μ.Τ στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Στις 11.00 το πρωί θα πραγματοποιηθεί επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου και εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον κ. Κωστή Παπαδάκη, φιλόλογο.

Μισή ώρα αργότερα, έχει προγραμματιστεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο του Άγνωστου Στρατιώτη με απόδοση τιμών από άγημα του 547 Α.Μ.Τ. και της Φιλαρμονικής του Δήμου Ρεθύμνου.

Η παρέλαση στη λεωφόρο Κουντουριώτη θα πραγματοποιηθεί στις 12.00 το μεσημέρι με τη συμμετοχή τμημάτων Πολιτιστικών Φορέων, Συλλόγων, Μαθητών, Σπουδαστών, Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας. Όπως κάθε χρόνο θα συμμετάσχει και η μπάντα της Δημοτικής Φιλαρμονικής.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα κλείσει στις 17.00 το απόγευμα με την επίσημη υποστολή της σημαίας της πόλης.
Σειρά εκδηλώσεων έχουν προγραμματιστεί και σήμερα στη πόλη των Χανίων, για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Στα Χανιά

Στις 8 το πρωί έγινε επίσημη έπαρση της σημαίας στο φρούριο Φιρκά.

Αργότερα στις 10:45 θα πραγματωθεί επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, στην οποία θα χοροστατήσει ο σεβασμιώτατος μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο πεσόντων και καταθέσεις στεφάνων.

Για τις 12 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί παρέλαση τμημάτων Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, Οργανώσεων και Σωματείων, Οργανώσεων με τοπικές ενδυμασίες, σχολείων, Ανώτερων και Ανώτατων Σχολών, Οδηγών – Προσκόπων, Ενόπλων Δυνάμεων.

Ανάμεσα στους επισήμους, θα βρεθεί ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτρης Χαλκιώτης, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε