Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Κρήτη: Μετανιωμένη η τραπεζική υπάλληλος για την υπεξαίρεση λόγω έρωτα

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Απολογήθηκε η πρώην ταμίας της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας στον Πύργο, η οποία κατηγορείται ότι επί σχεδόν μία διετία είχε προχωρήσει σε εκτεταμένη υπεξαίρεση χρημάτων για να τα δώσει, όπως ισχυρίζεται, στον τότε σύντροφο της, ο οποίος επίσης είναι κατηγορούμενος στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης.

Πρόκειται για γνωστή υπόθεση η αποκάλυψη της οποίας είχε προκαλέσει αίσθηση. Η πρώην ταμίας κατηγορείται ότι έκανε μεταφορές χρημάτων από λογαριασμούς πελατών σε λογαριασμούς είτε του πρώην συντρόφου της είτε στην εταιρεία που είχε συστήσει ο τελευταίος και στην οποία είχε ορίσει ως πρόεδρο την πρώην ταμία. Το ποσό αυτό προσδιορίζεται στις 351.000 ευρώ.

Επιπλέον κατηγορείται ότι πλαστογραφούσε επιταγές πελατών, ύψους συνολικά 107.000 ευρώ, τις οποίες στην συνέχεια τις ενεχυρίαζε ο τότε σύντροφος της στο πλαφόν της εταιρείας του. Η υπόθεση αποκαλύφθηκε τυχαία από πελάτη της τράπεζας, ο οποίος θέλησε να τσεκάρει το υπόλοιπο στον τραπεζικό λογαριασμό του. Άμεσα διατάχθηκε έλεγχος από την διοίκηση της τράπεζας και έτσι διαπιστώθηκε το μέγεθος της υπεξαίρεσης.

Η υπάλληλος ομολόγησε την πράξη της, δήλωσε μετανιωμένη και ισχυρίστηκε ότι έπαιρνε τα χρήματα αυτά για να βοηθήσει τον σύντροφο της στην εταιρεία του με σκοπό πάντα να επιστρέψει τα λεφτά πριν αποκαλυφθεί. Του είχε παθολογική αγάπη και ήταν ψυχικά εξαρτημένη από εκείνον. Ο τελευταίος πάντως δεν δέχεται τις κατηγορίες και ισχυρίζεται ότι δεν έχει καμία εμπλοκή στην υπεξαίρεση αυτή.

Όπως ειπώθηκε στο δικαστήριο, μέχρι σήμερα έχουν επιστραφεί 52.000 ευρώ ενώ έχουν προσημειωθεί ακίνητα αξίας 90.000 ευρώ. Ο νόμιμος εκπρόσωπος της τράπεζας κατέθεσε ότι έμειναν εμβρόντητοι όταν αποκαλύφθηκε η υπεξαίρεση καθώς η συγκεκριμένη υπάλληλος ήταν έμπιστη και είχε καλό προφίλ.

Πηγή: CretaLive

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε