Τρίτη, 19 Μαρ.
15oC Αθήνα

Κρήτη: Ο Χανιώτης μαθητής που παίζει λύρα στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και αποθεώνεται [pic, vid]

ΦΩΤΟ από zarpanews.gr
ΦΩΤΟ από zarpanews.gr

Το θερμότερο χειροκρότημα απέσπασε ο μαθητής του Μουσικού Σχολείου Χανίων, Γιώργος Παπαγεωργίου, από μαθητές σχολείων απ’ όλη την Ευρώπη! Ο Γιώργος…

ο οποίος πήρε την 3η θέση στα Χανιά στο διαγωνισμό Euroscola (από 378 υποψήφιους μαθητές Β’ & Γ’ Λυκείου στην Κρήτη), παίζει λύρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο κάνοντας περήφανο όχι μόνο το Μουσικό Σχολείο και τα Χανιά, αλλά την Κρήτη! Ο Γιώργος μαζί με τους άλλους δύο μαθητές, την Κατερίνα και τον Μανώλη, εμφανίστηκαν μπροστά στην κατάμεστη αίθουσα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και μίλησαν για την Κρήτη, αλλά και για την υπόλοιπη Ελλάδα και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια:

«Είναι τιμή μας να παρουσιάζουμε την χώρα μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβουλιο. Ερχόμαστε από το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας και το 5ο μεγαλύτερο της Μεσογείου, την Κρήτη. Ο χρυσός ήλιος, τα κρυστάλλινα νερά των θαλασσών, το απίθανο φαγητό και οι φιλόξενοι άνθρωποι χαρακτηρίζουν απόλυτα το νησί μας. Κάθε μέρος στην Κρήτη έχει μία μοναδική ομορφιά: τα βουνά και τα φαράγγια, σε κάνουν να αισθάνεσαι το μεγαλείο της φύσης και σου χαρίζουν απόλυτη ηρεμία. Μπορείς να γυρίσεις την Κρήτη και να νομίζεις ότι έχεις γυρίσει τον μισό πλανήτη.

Τα αρχαία μνημεία διηγούνται την ιστορία των ανθρώπων μας και δείχνουν την λαμπρότητα του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.  Κάποιοι από εσάς ίσως γνωρίζετε περισσότερα για την πατρίδα μας όμως έχουμε περισσότερα κοινά απ’ όσα νομίζετε. Για παράδειγμα, τα αρχαία ελληνικά ήταν μία από τις πρώτες γλώσσες και αυτή που ενέπνευσε σχεδόν όλες τις μοντέρνες γλώσσες. Στην καθημερινή σας ζωή χρησιμοποιείτε ελληνικές λέξεις, όπως δημοκρατία, μαθηματικά, αεροπλάνο, αθλητής, τηλέφωνο και πολλές άλλες.

Η χώρα μας έχει πάρα πολλές δυνατότητες ανάπτυξης. Έχουμε πληθώρα φυσικών πόρων, εύφορη γη, εργατικούς ανθρώπυς, εξαιρετικούς επιστήμονες. Πολλά υποσχόμενες επιχειρήσεις, όπως στον τομέα του τουρισμού, μπορούν να δώσουν δώσουν την λύση στο πρόβλημα της ανεργίας.

Το λαμπρό παρελθόν της Ελλάδας είναι γνωστό σε όλους. Όμως εμείς οι νέοι οφείλουμε να μη μένουμε στο παρελθόν, αλλά να εστιάζουμε στο μέλλον. Ίσως το μέλλον της χώρας μας να φαίνεται αβέβαιο, όμως όπως είπε και ο νομπελίστας ποιητής μας Οδυσσέας Ελύτης, «εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια ελιά, ένα αμπέλι κι ένα καράβι. Που σημαίνει: με άλλα τόσα την ξαναφτιάχνεις»

Πηγή: zarpanews.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε