Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Κρήτη: Ο προστάτης των άγριων πουλιών – Δείτε φωτογραφίες

ΦΩΤΟ από madeincreta.gr
ΦΩΤΟ από madeincreta.gr

Παιδί, σκότωσε ένα σπίνο και ο θάνατός του τον ταρακούνησε και τον έφερε κοντά στη φύση της Κρήτης

Τώρα, οι δυο γύπες που… ενηλικιώθηκαν, ετοιμάζονται να αλλάξουν πατρίδα. Θα φύγουν από το κλουβί τους στην έκταση των δέκα στρεμμάτων των Αρμένων Ρεθύμνου, όπου συμβιώνουν – εξ… αποστάσεως βέβαια – και με ασφάλεια με δεκάδες άλλα ζωντανά, πουλιά και ζώα, και θα ταξιδέψουν για άλλο νησί, το πιθανότερο την Κύπρο, όπου θα συναντήσουν άλλους τέσσερις που εγκαταστάθηκαν από τον ίδιο τόπο πέρυσι το καλοκαίρι.
ΦΩΤΟ από madeincreta.gr
ΦΩΤΟ από madeincreta.gr
Ο Γιώργος Κτιστάκης, προϊστάμενος της υπηρεσίας Πρασίνου του δήμου Ρεθύμνου, θυμάται τον εαυτό του πάντα μέσα στα οικόσιτα ζώα της αγροτικής οικογένειας των γεννητόρων του και το «σκουλήκι» που τον έμπασε μέσα στο ζωικό βασίλειο μεγάλωνε όσο μεγάλωνε και ο ίδιος. Και όσο περνούσαν τα χρόνια, συνειδητοποιώντας τις αξίες της πανίδας και την ανάγκη προστασίας των οικολογικών ισορροπιών, έγινε ο προστάτης άγριων πουλιών και ο άνθρωπος που μπορούσε να προσφέρει στέγη και τροφή σε πουλιά και άλλα ζωντανά πριν πέσουν στο τουφέκι των κυνηγών…

Ο πληθυσμός τον καλμάρει και του βγάζει την πίεση της μέρας το βράδυ, όταν βρίσκεται ανάμεσα τους για να τους δώσει τροφή και να τα φροντίσει. Κάθεται ύστερα κοντά τους, γαληνεύει και φιλοσοφεί: «Είμαι υποχρεωμένος να προστατεύω τη φύση και το περιβάλλον γιατί από εκεί ζω. Ας σκύψουμε όλοι πάνω τους για να φτιάξουμε και την ποιότητά μας» λέει στο madeincreta.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ειδήσεις από κάθε γωνιά της χώρας στην σελίδα ”Τοπικά Νέα” του NewsIt

Κρήτη: Η τελευταία πράξη του δράματος – Σπαρακτικοί λυγμοί για τους δύο νεκρούς!

Αχαϊα: Μεταμεσονύκτιος πανικός σε στρατόπεδο – Η περίπολος έπιασε κλέφτες!

Μακεδονία: Οι χαμηλότερες θερμοκρασίες του φετινού χειμώνα – Η Φλώρινα στους -17!

Κρήτη:Ο δρόμος των στεναγμών – 1.400 νεκροί μέσα σε 12 χρόνια!

Ηράκλειο: Πεινασμένος… για χρήματα σε πιτσαρία – Δείτε το βίντεο από το κλειστό κύκλωμα!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε