Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Κρήτη: Οι φοιτητές κρατούσαν ομήρους τους καθηγητές τους!

ΦΩΤΟ AΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ AΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Απίστευτες καταστάσεις με τους καθηγητές να καταγγέλουν ότι δεν μπορούσαν να βγουν ούτε για να πιουν νερό…

Σε…ομηρεία κρατούσαν επί ώρες, ως αργά χθες το βράδυ, τους καθηγητές τους, οι φοιτητές του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Αιτία η εξεταστική περίοδος, η οποία, λόγω των καταλήψεων, χάθηκε.

Μετά από απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου φοιτητών του τμήματος, χθες, πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας κατά τη γενική συνέλευση. Σύμφωνα με το cretalive.gr, την ώρα της συνεδρίασης, κάποιος φοιτητής ζήτησε από τους καθηγητές να γίνει κανονικά η εξεταστική, κάτι που εκείνοι δε δέχτηκαν.

Διδάσκοντες του τμήματος επισήμαναν ότι οι φοιτητές ήθελαν να αποφασιστεί ό,τι όριζαν οι ίδιοι. Αναφορικά με τον εγκλεισμό τους, χαρακτήρισαν την κίνηση των φοιτητών «ωμή βία».

Σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλαν οι καθηγητές, οι φοιτητές δεν τους επέτρεπαν να βγουν από την αίθουσα ούτε για να πιουν νερό. Σύμφωνα με πληροφορίες, καθηγητές ζήτησαν ακόμα και την παρέμβαση της αστυνομίας ενώ από το σημείο πέρασε και ο πρύτανης του Ιδρύματος, κ. Ευριπίδης Στεφάνου.

Αξίζει να τονιστεί ότι οι καθηγητές του τμήματος ακολούθησαν την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας που απαγορεύει τη διενέργεια εξεταστικής ενώ έχει ξεκινήσει το χειμερινό εξάμηνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Κρήτη: Βγήκαν όπλα σε κατάληψη – Εκτός ελέγχου η κατάσταση!

Γιάννενα: Σε κώμα δύο μαθήτριες από χρήση κοκαϊνης σε κατάληψη!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε