Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Κρήτη: Όργιο παρανομίας με επιστροφές ΦΠΑ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Απίστευτα είναι τα στοιχεία της απάτης με την επιστροφή ΦΠΑ αγροτών που έχει συλλέξει η υπηρεσία του ΣΔΟΕ Κρήτης!

Πως είναι δυνατόν να περάσει από τις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες τιμολόγιο, που δείχνει ότι σε μία μέρα μεταφέρθηκαν από αγροτική περιοχή του Ηρακλείου με ένα φορτηγό 169,7 τόνοι κρεμμυδιών, τι στιγμή μάλιστα που στην αγορά της Κρήτης βρίσκεις κυρίως εισαγόμενα κρεμμύδια, όπως διαβάζουμε στο FlashNews.

Ούτε μία, ούτε δύο αλλά… 170 περιπτώσεις εντοπίστηκαν!

Μιλώντας στην ΕΡΑ- Ηρακλείου, ο διευθυντής του ΣΔΟΕ, Στέλιος Λατζουράκης, είπε ότι έχουν εντοπιστεί μέχρι τώρα 170 περιπτώσεις παράνομης επιστροφής ΦΠΑ, και ζητούνται πίσω 6,8 εκατομμύρια ευρώ, επίσης έχουν βεβαιωθεί πρόστιμα, κάποιες περιπτώσεις ερευνώνται ποινικά, ενώ υποβλήθηκαν 15 μηνύσεις σε διάφορα άτομα.

Από τις πλέον χαρακτηριστικές περιπτώσεις, εκτός από τα κρεμμύδια, είναι η επιστροφή ΦΠΑ 200.000 ευρώ σε παραγωγό που παρουσίασε ακόμη και παραγωγή μεγάλης ποσότητας παντζαριών σε περιοχή του νησιού που δεν προσφέρεται για τέτοιες καλλιέργειες!

Σύμφωνα με τον κύριος Λατζουράκη και όπως δημοσιεύεται στο ert.gr, από το 2006 μέχρι το 2009 το Ελληνικό δημόσιο έχει επιστρέψει ΦΠΑ εμπορίας αγροτικών προϊόντων στην Κρήτη ύψους 37,9 εκατομμυρίων ευρώ και σύμφωνα με τους υπολογισμούς που έχουν κάνει, βάσει στατιστικών στοιχείων, τα 20 εκατομμύρια αφορούν παράνομη επιστροφή του φόρου.

Η απάτη ξεκινάει μετά το 2005

Τότε, μετά από έρευνες κόπηκαν πολλές επιδοτήσεις και οι επιτήδειοι βρήκαν άλλο τρόπο για να κερδίζουν μεγάλα ποσά χωρίς ιδιαίτερο κόπο. Έτσι ενώ το 2005 η επιστροφή ΦΠΑ αγροτών σε όλη την Κρήτη είναι 4,3 εκατ. ευρώ, το 2006 φτάνει στα 10,7 εκατ. ευρώ και το 2007 σκαρφαλώνει στα 16,8 εκατ. ευρώ.

Το 2008 παρουσιάζεται… μείωση στα 10,3 εκατ. ευρώ, γιατί στο μεταξύ έχουν ξεκινήσει έρευνες από το ΣΔΟΕ, μόλις κατάλαβαν τι γίνεται.

Διαβάστε ακόμα:
Ακόμη μία σύλληψη μέλους του κυκλώματος του ΙΚΑ

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε