Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Κρήτη: Παραιτήθηκαν τα μέλη των δημοτικών συμβουλίων Αγίου Νικολάου και Ιεράπετρας – Στους δρόμους οι σπουδαστές για το σχέδιο “Αθηνά”

ΦΩΤΟ από το PrismaNews
ΦΩΤΟ από το PrismaNews

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έκαναν σήμερα σπουδαστές των ΤΕΙ Λασιθίου και Ηρακλείου στην πλατεία Ελευθερίου Βενιζέλου στα Λιοντάρια, ενώ στη συνέχεια έκαναν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης καταγγέλλοντας το σχέδιο “Αθηνά“.

Στο μεταξύ συνεχίζονται στο Λασίθι οι αντιδράσεις για το ίδιο σχέδιο και μετά την εισήγηση του δημάρχου Αγίου Νικολάου Δημήτρη Κουνενάκη,
το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα να υποβάλει την παραίτησή του, αντιδρώντας στο σχέδιο “Αθηνά”,
δεδομένου όπως αναφέρει, ότι εξαφανίζεται ο Άγιος Νικόλαος και γενικότερα ο νομός Λασιθίου από τον χάρτη ΑΕΙ και ΤΕΙ, σε αντίθεση μάλιστα με την υπόλοιπη Κρήτη.

ΦΩΤΟ από το PrismaNews

Το δημοτικό συμβούλιο Αγίου Νικολάου ζητά από τους αναπληρωτές συμβούλους να μην αναλάβουν καθήκοντα, όταν κληθούν,
τη δέσμευση των κομμάτων σε περίπτωση εκλογών να μην κατεβάσουν κανένα συνδυασμό και τους δημότες να μη συμμετάσχουν σε αυτές.

Επίσης το δημοτικό συμβούλιο ζήτησε τις παραιτήσεις των βουλευτών, του περιφερειάρχη, των περιφερειακών συμβούλων και των διοικητικών συμβουλίων των συλλογικών φορέων, ορισμένοι εκ των οποίων ανακοίνωσαν τις παραιτήσεις τους κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης.

Εξάλλου χθες και το δημοτικό συμβούλιο Ιεράπετρας Λασιθίου έθεσε στη διάθεση του δημάρχου τις παραιτήσεις των μελών του.

Δείτε το βίντεο του PrismaNews από τις κινητοποιήσεις των σπουδαστών:

Διαβάστε ακόμα:

Κρήτη: Καταδικάστηκε Δήμαρχος για τον τραυματισμό εγκύου

“Φουντώνει” πάλι η κατάσταση στην Ιερισσό – Επεισόδια και χημικά έξω από σπίτι που ερευνάται

Εξαφανίστηκε νεαρή Ρουμάνα με την 7 μηνών κόρη της!

Λαμία: Το θύμα χτύπησε τον ληστή στο κεφάλι με το συρτάρι του ταμείου! – ΒΙΝΤΕΟ η επιχείρηση της Αστυνομίας

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε