Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Κρήτη: Πέταξε στα σκουπίδια 15.000 ευρώ – Το χρυσό τετράδιο σε κάδο ανακύκλωσης [vid]

ΦΩΤΟ από youtube
ΦΩΤΟ από youtube

Κεντρικό θέμα συζήτησης στην Κρήτη και όχι μόνο οι αποκαλύψεις για το θησαυρό. Κάθε σελίδα του τετραδίου έκρυβε χαρτονομίσματα που διαπιστώθηκε πως ήταν γνήσια…

Ούτε η περίφημη ελληνική ταινία του Νίκου Τσιφόρου «Ο θησαυρός του μακαρίτη» δεν είχε προβλέψει μια τέτοια ανατροπή, όπως αυτή που διαδραματίστηκε στο Κέντρο Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) Ηρακλείου, όπου κατέληξε ένα τετράδιο γεμάτο από χαρτονομίσματα των 100 ευρώ! Συνολικά πέταξαν στον αέρα δεκάδες πράσινα χαρτονομίσματα, όταν υπάλληλος βάρδιας πήρε από το σωρό των χαρτιών το πεταμένο τετράδιο κατά το διαχωρισμό! Τότε είδε μέσα από τις σελίδες του να ξεπηδούν τα χαρτονομίσματα των 100 ευρώ και όταν άρχισαν να ξεφυλλίζουν το τετράδιο, ανακάλυψαν ότι σε κάθε σελίδα υπήρχε κι ένα τέτοιο!

Το ποσό των 15.000 ευρώ μέσα στο τετράδιο εντοπίστηκε το Σεπτέμβριο του 2016, δηλαδή περίπου 14 μήνες από την επιβολή των capital controls. Κατά μια ερμηνεία, η επιβολή των capital controls σχετίζεται με τη συγκέντρωση ενός τόσο μεγάλου ποσού, που ήταν κρυμμένο μέσα σε ένα τετράδιο με άσχετες σημειώσεις ως προς την ταυτότητα του κατόχου των χρημάτων, σύμφωνα με τα όσα επικαλείται ο αντιδήμαρχος. Στο τετράδιο βρέθηκαν μόνο χαρτονομίσματα των 100 ευρώ και όχι άλλα των 50 ευρώ ή και μεγαλύτερα των 500 ή των 200 ευρώ, που κυκλοφορούσαν ευρέως πριν από τα capital controls.

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, η παρουσία βιβλιαρίου υγείας ενός ηλικιωμένου στον ίδιο σωρό, στον οποίο βρέθηκε το «χρυσό» τετράδιο, θα μπορούσε να οδηγήσει στην εικασία ότι υπήρξε κάποιο αιφνίδιο γεγονός, όπως ένας αιφνίδιος θάνατος. Έτσι ο ηλικιωμένος ενδεχομένως κατά την ίδια εικασία δεν πρόλαβε να ενημερώσει τους δικούς του ότι μάζευε λεφτά και τα έκρυβε στις σελίδες ενός παλιού τετραδίου!

Πηγή: neakriti.gr

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε