Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Κρήτη: Πυροβόλησαν γεράκι – Έχει πάνω του 7 σκάγια

ΦΩΤΟ από cretapost.gr
ΦΩΤΟ από cretapost.gr

Τελευταία παρατηρείται αύξηση στα λαβωμένα γεράκια που εντοπίζονται σε διάφορα σημεία της Κρήτης. Το πιο πρόσφατο περιστατικό συνέβη την περασμένη Δευτέρα όταν στην λίμνη του Κουρνά – μία περιοχή που εντάσσεται στο Natura 2000 – βρέθηκε μία νεαρή γερακίνα που έφερε τραύματα από σφαίρες.

Ο άνθρωπος που τη βρήκε ενημέρωσε άμεσα το ΕΚΠΑΖ, με τους εθελοντές να παίρνουν το λαβωμένο γεράκι και να το πηγαίνουν στο κτηνίατρο. Κατά τις εξετάσεις βρέθηκε ότι το – αυστηρά προστατευόμενο από το Νόμο αρπακτικό – φέρει τραύμα εισόδου στο κεφάλι, ανοιχτό κάταγμα στο δεξί βραχιόνιο και πρόβλημα όρασης στο δεξί μάτι. Στον ακτινολογικό έλεγχο που ακολούθησε διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν ακόμη στο σώμα του επτά σκάγια, δύο εκ των οποίων στο κεφάλι. Το άτυχο πουλί μέχρι και την στιγμή δίνει μάχη για την ζωή του.

ΦΩΤΟ από cretapost.gr

Το ΕΚΠΑΖ προχώρησε σε έγγραφη καταγγελία στις αρμόδιες Δασικές Αρχές των Χανίων, -η οποία κοινοποιήθηκε στην αρμόδια Αστυνομία, την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή και τον Α΄ Κυνηγετικό σύλλογο Χανίων- για να γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες ώστε να βρεθεί δράστης και να τιμωρηθεί. Τα περιστατικά πυροβολημένων αρπακτικών είναι πολλά σε ολόκληρη την Κρήτη και οφείλουν να υπάρξουν αυστηρότατοι έλεγχοι και παραδειγματικές τιμωρίες σε όσους κυκλοφορούν και πυροβολούν ανεξαιρέτως ό,τι κινείται, αδιαφορώντας για τον Νόμο και τα ζώα που καταστρέφουν.

Πηγή: CretaPost

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε