Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λίγα Σύννεφα 18 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Κρήτη: Σε απόγνωση οι αγρότες από τον περονόσπορο

Κρήτη: Σε απόγνωση οι αγρότες από τον περονόσπορο
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 27.08.2011 | 08:25
Πρώτη δημοσίευση: 26.08.2011 | 13:01

Οι ζημιές στα σταφύλια ξεπερνούν το 80% των καλλιεργειών, και από τη δεκαετία του '60 είχαν να δουν οι αγρότες τέτοια καταστροφή...

Τεράστια είναι η καταστροφή φέτος στα αμπέλια του νομού Ηρακλείου από τον περονόσπορο, με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να βρίσκονται σε απόγνωση.

Οι ζημιές στα σταφύλια ξεπερνούν το 80% των καλλιεργειών, και από τη δεκαετία του '60 είχαν να δουν οι αγρότες τέτοια καταστροφή, όπως τονίστηκε σε σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ηρακλείου ΕΑΣΗ υπό τον καθηγητή, Μανόλη Σταυρακάκη.

Μετά τη σύσκεψη, ο κ. Σταυρακάκης δήλωσε ότι ενημερώθηκε για την κατάσταση, ούτως ώστε, μαζί με τα άλλα μέλη της επιτροπής που έχει συγκροτηθεί για την εκτίμηση των ζημιών από τον περονόσπορο, να μπορέσει να κάνει μία αντικειμενική και επιστημονικά τεκμηριωμένη μελέτη στο πλαίσιο μιας πολιτικής αποζημίωσης των αμπελουργών.

Οι παραγωγοί ζητούν άμεσα αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ τονίζοντας ότι, η παραγωγή φέτος είναι πολύ μικρή και οι τιμές που πουλιούνται φέτος τα σταφύλια ιδιαιτέρα χαμηλές.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο