Τετάρτη, 24 Απρ.
25oC Αθήνα

Κρήτη: Σκοτώθηκε με αλεξίπτωτο ο νεαρός που βλέπετε – Τραγωδία στις διακοπές με την παρέα του (Φωτό)!

ΦΩΤΟ από cretalive.gr
ΦΩΤΟ από cretalive.gr

Η αγάπη του για το αλεξίπτωτο του στοίχισε τη ζωή – Η τραγωδία που συγκλονίζει τα Χανιά και το Λασίθι…

Μοιραία αποδείχθηκε για έναν 26χρονο η αγάπη του για το αλεξίπτωτο πλαγιάς. Ο άτυχος νεαρός, ο οποίος κατάγεται από το Λασίθι αλλά διέμενε στην Ελβετία βρέθηκε για ολιγοήμερες διακοπές στα Χανιά μαζί με μία παρέα πέντε ακόμα φίλων του, ωστόσο έμελε να αφήσει εκεί την τελευταία του πνοή μετά από πτώση σε βραχώδη περιοχή στο Βαρύπετρο Χανίων. Όλα κυλούσαν περίφημα για την πολυμελή παρέα. Χθες το πρωί ο 26χρονος μαζί με έναν ακόμα φίλο του πήγαν για «παρά πέντε». Ξαφνικά ο άτυχος νέος άρχισε να χάνει έδαφος. Ήταν ξεκάθαρο ότι κάτι πήγε στραβά και παρά τις προσπάθειες του να επαναφέρει το αλεξίπτωτο, αυτό δεν στάθηκε δυνατό με αποτέλεσμα την πτώση του.

Σε κατάσταση σοκ ο φίλος του ενημέρωσε τις Αρχές και άμεσα στήθηκε επιχείρηση για τον εντοπισμό του.Ο 26χρονος δεν τα κατάφερε όμως καθώς τα τραύματα που είχε υποστεί ήταν βαρύτατα. Τώρα διεξάγονται έρευνες για τις συνθήκες του δυστυχήματος. Σύμφωνα με ειδικούς, πολλές φορές οι συνθήκες, κυρίως τις μεσημβρινές ώρες, αντενδείκνυνται πλήρως για το αλεξίπτωτο πλαγιάς, καθώς αποτελούν την πλέον ασταθή από άποψη ρευμάτων και καιρικών συνθηκών χρονική περίοδο.

Η υψηλή θερμοκρασία αυξάνει τον κίνδυνο των απότομων, ανοδικών ρευμάτων αέρα, τα οποία μπορούν να προκαλέσουν διαδοχικά κύματα στροβίλων, ικανά να εκτρέψουν από την πορεία τους ακόμα και έμπειρους αεραθλητές. Οι αναταράξεις και οι απότομες αλλαγές προς τα επάνω μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε δυστυχήματα καθώς στην πραγματικότητα ο αεραθλητής και το αλεξίπτωτο του είναι έρμαια των ρευμάτων.

Πηγή: cretalive.gr

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε