Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Κρήτη: Στα δίχτυα της αστυνομίας οι απατεώνες που έβαζαν στόχο ηλικιωμένους

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας εξαπατούσαν κυρίως ηλικιωμένους ανθρώπους μέσω τηλεφωνικών επικοινωνιών, παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά με σκοπό να τους αποσπάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά.

Εξιχνιάσθηκαν, μετά από έρευνα των αστυνομικών, συνολικά δύο απάτες και δεκαέξι περιπτώσεις απόπειρας απάτης, που έγιναν στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Ιεράπετρας από τις 21 Νοεμβρίου έως τις 4 Δεκεμβρίου.

Συνελήφθησαν το απόγευμα της Κυριακής στην Ιεράπετρα, δύο Βούλγαροι ηλικίας 34 και 24 ετών, για τις δύο υποθέσεις απάτης και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος τους για επιπλέον δεκαέξι απόπειρες απάτης.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα και την προανάκριση οι δύο άνδρες εξαπατούσαν ηλικιωμένους με σκοπό το παράνομο περιουσιακό όφελος. Αναφορικά με τη μεθοδολογία δράσης, τα μέλη της εγκληματικής ομάδας, επικοινωνούσαν τηλεφωνικά, με ηλικιωμένους ανθρώπους, σε διάφορες περιοχές της Ιεράπετρας και είτε ο 34χρονος ή ο 24χρονος, είτε τα άλλα δύο άτομα, τα οποία αναζητούνται, παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά, προσποιούμενοι οικείο συγγενικό πρόσωπο των παθόντων (γιος ή κόρη), το οποίο υποτίθεται πως είχε συλληφθεί μετά από τροχαίο ατύχημα που είχε προκαλέσει, δημιουργούσε έντονη συναισθηματική φόρτιση στα θύματα.

Στη συνέχεια ένας άλλος άγνωστος δράστης, προσποιούμενος αστυνομικό, απαιτούσε μεγάλα χρηματικά ποσά από τους παθόντες, προκειμένου να αποφευχθούν οι άμεσες νομικές συνέπειες και η φυλάκιση του οικείου προσώπου.

Τα μέλη της ομάδας επικοινώνησαν, συνολικά με 18 ηλικιωμένους και κατάφεραν να αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ από 78χρονη, ενώ συνελήφθησαν κατά το χρόνο παραλαβής 5.000 από 80χρονο. Τα χρηματικά ποσά που επιχείρησαν να αποσπάσουν τα μέλη της συγκεκριμένης ομάδας ξεπερνούν το ύψος των 240.000 ευρώ

Η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Ιεράπετρας για να διακριβωθεί πλήρως το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λασιθίου.

Πηγή: ΕΛ.ΑΣ.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε