Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Κρήτη: Στα κρατητήρια πέρασε τη νύχτα ο πρώην δήμαρχος!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Στα κρατητήρια πέρασε τη νύχτα ο πρώην δήμαρχος Αγίας Βαρβάρας, Κ.Κοκολάκης καθώς και ο πρώην αντιδήμαρχος Θ. Γαβαλάς, μετά την καταδικαστική, τελεσίδικη, απόφαση από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, για τις κατηγορίες της παράβασης καθήκοντος από κοινού κατ’ έξακολούθηση.

Ο πρώην δήμαρχος, ο πρώην αντιδήμαρχος και άλλα 8 μέλη του τότε δημοτικού συμβουλίου κατηγορούνταν ότι κατάτμησαν, κατά παράβαση του νόμου, έργα για τη βελτίωση της δημοτικής οδοποιίας, εγκεκριμένα από τον προϋπολογισμό.
Συγκεκριμένα, όπως διαβάζουμε στο CretaLive, επρόκειτο για έργα αποκατάστασης της βατότητας αγροτικών και δημοτικών δρόμων στην Αγία Βαρβάρα, τσιμεντόστρωσης δρόμων, επισκευής δημοτικών δρόμων και κατασκευής γέφυρας σε συνοικία της Αγ.Βαρβάρας, προϋπολογισμού περίπου 45.000 ευρώ.

Παράλληλα η κατηγορία αφορούσε και την προμήθεια έτοιμου σκυροδέματος, από συγκεκριμένη εταιρεία, χωρίς διαγωνισμό.
Ο δήμαρχος συμμετείχε στις αποφάσεις, αν και είχε έννομο συμφέρον, επειδή η εταιρεία εκπροσωπείται από τους γιους του.
Σύμφωνα με την απόφαση προμηθευόταν κατ’αποκλειστικότητα και αντίθετα με τις νόμιμες διαδικασίες, έτοιμο σκυρόδεμα από τη συγκεκριμένη εταιρεία…

Πρωτόδικα σε βάρος και των δέκα κατηγορουμένων είχε επιβληθεί ποινή 20 μηνών, ποινή που μειώθηκε στην εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό σε 15 μήνες για τον κ.Κοκολάκη, 8 για τον κ.Γαβαλά και 6 για τους υπόλοιπους 8 δημοτικούς συμβούλους.
Η ποινή των κ.κ. Κοκολάκη και Γαβαλά ήταν εξαγοράσιμη έναντι 5 ευρώ ημερησίως, με τα ποσά να διαμορφώνονται σε περίπου 4.850 ευρώ και 2.600 ευρώ, αντίστοιχα.
Ωστόσο πρώην δήμαρχος και αντιδήμαρχος δεν είχαν άμεσα τα χρήματα που απαιτούνταν, με αποτέλεσμα να περάσουν τη νύχτα στα κρατητήρια, ενώ την επόμενη ημέρα, αφού καταβλήθηκαν τα ποσά, αφέθηκαν ελεύθεροι.

Κώλυμα νέας υποψηφιότητας

Η τελεσίδικη, καταδικαστική, απόφαση συνιστά κώλυμα για την εκ νέου υποψηφιότητα των αιρετών, σύμφωνα με το νόμο. Για τον κ.Κοκολάκη, δημοτικό σύμβουλο σήμερα, προβλέπεται η παύση εκ των καθηκόντων του στο Σώμα του δημοτικού συμβουλίου, ενώ δεν του επιτρέπεται να είναι ξανά υποψήφιος.

Διαβάστε ακόμα:

Εύβοια: Οι γονείς του δολοφόνου έβαλαν λουκέτο στο σπίτι τους!

Ηλεία: ”Βγήκε στο μπαλκόνι και πυροβόλησε το 9χρονο κορίτσι μας”!

Κρήτη: Συγκλονίζει η εξομολόγηση μαθήτριας στη δασκάλα – ”Με κακοποιεί ο πατέρας μου”!

Κρήτη: Τους κάθισε το ψάρι στο λαιμό – Εισβολή και απειλές από ένοπλο γιατρό!

Έγκλημα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε