Τρίτη, 19 Μαρ.
16oC Αθήνα

Κρήτη: Στην εντατική η μητέρα που έχασε το κοριτσάκι της σε τροχαίο

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου νοσηλεύεται η 23χρονη μητέρα που το πρωί ενεπλάκη σε τροχαίο στα Ζωνιανά, από το οποίο είδε να τραυματίζεται θανάσιμα το μόλις 2 χρονών κοριτσάκι της.

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της ΜΕΘ Ανέστη Κιούλπαλη που μίλησε στο ekriti. η 23χρονη μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ με πολλαπλά εσωτερικά τραύματα τα οποία πιθανότατα προκλήθηκαν από τον αερόσακο του οχήματος και ευτυχώς δεν έχει ενεργό εσωτερική αιμορραγία.

Η κατάστασή της χαρακτηρίζεται κρίσιμη αλλά σταθερή, έχει υποστεί κάταγμα στο πόδι και το μόνο το οποίο χρήζει άμεσης χειρουργικής επέμβασης είναι το δεξί μηριαίο οστό το οποίο έχει σπάσει. Σύμφωνα με τον Διευθυντή της ΜΕΘ, η 23χρονη έχει πλήρη επαφή με το περιβάλλον και αναμένετγαι να μπει στο χειρουργείο.

Η μητέρα πήγαινε το παιδάκι της στον παιδικό σταθμό όταν έγινε το δυστύχημα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε μία χρονική σύγχυση σχετικά με το πότε θα φτάσει το ασθενοφόρο, με αποτέλεσμα ο παππούς του κοριτσιού να το μεταφέρει στο Ηράκλειο, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν ότι είχε χάσει τη ζωή του. Οι πληροφορίες για τις συνθήκες του κάτω από τις οποίες συνέβη το τροχαίο είναι συγκεχυμένες, όλα όμως δείχνουν ότι το άτυχο παιδί τραυματίστηκε σοβαρά όταν άνοιξε ο αερόσακος.

Το σημερινό τραγικό συμβάν αναδεικνύει για ακόμη μία φορά το πρόβλημα που υπάρχει στην ευρύτερη περιοχή των Ανωγείων και του ορεινού Μυλοποτάμου με τη διαθεσιμότητα ασθενοφόρου από το Κέντρο Υγείας Ανωγείων. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής και φορέων στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, τίθεται σοβαρό θέμα διότι η βάρδια ασθενοφόρου είναι δύο ή τρεις ημέρες την εβδομάδα. “Πρέπει να είμαστε πολύ τυχεροί, αν συμβεί κάτι που να χρειάζεται διακομιδή, να είναι η μέρα της βάρδιας…” ανέφεραν κάτοικοι, ο οποίοι επισημαίνουν ότι αυτό το πρόβλημα υπάρχει εδώ και χρόνια και το ζητούμενο της κοινωνίας είναι η 24ωρη καθημερινή βάρδια ενός ασθενοφόρου με βάση το κέντρο υγείας της περιοχής.

Πηγή: ekriti

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε