Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Κρήτη: Στο εδώλιο δύο γιατροί για ανθρωποκτονία!

Κρήτη: Στο εδώλιο δύο γιατροί για ανθρωποκτονία!

Στο Β’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου εκδικάζεται η υπόθεση της 70χρονης Γεωργίας Πετειναράκη από το Μοχό. Η γυναίκα είχε μπει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο το 2006 για μια εγχείρηση χολής. Ενώ η επέμβαση ολοκληρώθηκε με επιτυχία, η 70χρονη τελικά κατέληξε.

Με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από συγκλίνουσα αμέλεια βαρύνονται ο διευθυντής της Γενικής Χειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου κ. Γεώργιος Χαλκιαδάκης και ο χειρούργος γιατρός, επιμελητής στη Γενική Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου κ. Ιωάννης Πετράκης.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, η 70χρονη υπεβλήθη στις 10 Ιανουαρίου του 2006 σε προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση χολοκυστεκτομής και αφαίρεσης αιμαγγειώματος στο δεξιό λοβό του ήπατος, επέμβαση που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, οι κατηγορούμενοι από την επομένη της εγχείρησης φέρονται να χορηγούν στην ηλικιωμένη φάρμακο για την αποτροπή της δημιουργίας θρόμβων. Το θέμα, όμως, ήταν πως η χορήγηση του συγκεκριμένου φαρμάκου συνεχίστηκε (πάντα σύμφωνα με το κατηγορητήριο) περισσότερο απ’ ό,τι έπρεπε για τη συγκεκριμένη ασθενή, με αποτέλεσμα να εμφανίσει πτώση των αιμοπεταλίων της κάτω του φυσιολογικού ορίου.

Η 70χρονη απεβίωσε στις 30 Ιανουαρίου του 2006, ωστόσο στο παραπεμπτικό βούλευμα αναφέρεται πως «ο θάνατος αυτής θα είχε αποφευχθεί εάν οι θεράποντες γιατροί-κατηγορούμενοι σταματούσαν εγκαίρως να της χορηγούν το εν λόγω φάρμακο, μόλις διαπίστωσαν την επικίνδυνη πτώση των αιμοπεταλίων». Σε κάθε περίπτωση, για όλα αυτά θα αποφανθεί τη Δευτέρα το Β’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου.

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε