Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Κρήτη: Στον αστερισμό της κρίσης – Πανάκριβα ξενοδοχεία βγαίνουν στο σφυρί!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Τα ακριβά ξενοδοχεία, είναι εκείνα που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα. Πολλοί παραδοσιακοί πελάτες εγκατέλειψαν τις ακριβές μονάδες της Ελούντας και άλλων περιοχών της Κρήτης…

Στο σφυρί αναγκάζονται να βγάλουν πολλοί ξενοδόχοι τις τουριστικές τους επιχειρήσεις καθώς αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά, ενόψει μιας σεζόν όπου ο κλάδος αναμένεται να καταγράψει μεγάλες απώλειες. Περισσότερα από 500 ξενοδοχεία σε όλη τη χώρα, μεταξύ αυτών και πολλά στη Κρήτη πωλούνται μέσω αγγελιών σε sites και μεσιτικά γραφεία σε Ελλάδα και εξωτερικό, όμως το ενδιαφέρον υποψηφίων αγοραστών είναι ακόμα χαμηλό, ενώ παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι το μειωμένο ενδιαφέρον οφείλεται στις υψηλές τιμές πώλησης.

Τα ακριβά ξενοδοχεία, είναι εκείνα που αντιμετωπίζουν το μεγαλύτερο πρόβλημα. Πολλοί παραδοσιακοί πελάτες εγκατέλειψαν τις ακριβές μονάδες της Ελούντας και άλλων περιοχών της Κρήτης και έδωσαν τη θέση τους σε πιο μαζικό τουρισμό, ενώ οι πιέσεις των tour operators έχουν ρίξει κατά πολύ τις τιμές.

Η Κρήτη φέτος «xτυπήθηκε» άσχημα από την κρίση. Οι αφίξεις είναι σημαντικά μειωμένες ενώ ακόμα χειρότερη είναι η εικόνα στο κομμάτι των εσόδων. Υπολογίζεται ότι το τουριστικό έσοδο υποχωρεί κατά 15% με 20% σε σχέση με πέρυσι και το άσχημο είναι ότι η τάση εξακολουθεί να είναι πτωτική. Σύμφωνα με το prismanews.gr, οι ξενοδόχοι στην Κρήτη έχουν αναγκαστεί να κάνουν εκπτώσεις… στις εκπτώσεις για να γεμίσουν τα δωμάτια. Οι τιμές μέσα σε 2 χρόνια έχουν υποχωρήσει τουλάχιστον κατά 20%, ενώ η αύξηση του ΦΠΑ, την οποία απορρόφησαν όλες οι μονάδες, ασκεί ακόμα μεγαλύτερες πιέσεις στα έσοδα.

Πωλητήριο βάζουν 500 ξενοδοχεία πέντε και τεσσάρων αστέρων και οι ιδιοκτήτες τους αναζητούν αγοραστές, ενώ την ίδια ώρα περί τα 2.000 μικρότερα ξενοδοχεία ετοιμάζονται να βάλουν λουκέτο, αν δεν βρουν αγοραστή.

Φέτος ο τζίρος των ξενοδοχείων σημείωσε μεγάλη πτώση, λόγω των μεγάλων εκπτώσεων και προσφορών στις τιμές, αλλά και επειδή οι επιχειρήσεις απορρόφησαν τις διαδοχικές αυξήσεις του ΦΠΑ, με αποτέλεσμα πολλές μονάδες να αντιμετωπίζουν πρόβλημα βιωσιμότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Ηράκλειο: Ήρθαν τα πρώτα ”χελιδόνια” από τη Ρωσία!

Αχαϊα: ”Δεν πηγαίνω σε οίκους ανοχής, γιατί είμαι της εκκλησίας”!

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε