Τρίτη, 19 Μαρ.
14oC Αθήνα

Κρήτη: Συγκλονίζει ο θάνατος του βρέφους – Αναρτήσεις στο facebook και νέες μαρτυρίες για τη δολοφονία [pics, vids]

ΦΩΤΟ από facebook
ΦΩΤΟ από facebook

Εντός της ημέρας η κηδεία του βρέφους στην Κρήτη. Ανοίγουν κλειστά στόματα και αποκαλύπτονται οι τελευταίες φωτογραφίες της οικογένειας που ανέβηκαν στο διαδίκτυο…

Από κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις προήλθε ο θάνατος του βρέφους από την Σητεία, σύμφωνα με την πρώτη εκτίμηση των ιατροδικαστών του ΠΑΓΝΗ ενώ εκκρεμούν οι τοξικολογικές, ιστολογικές και άλλες εργαστηριακές αναλύσεις προκειμένου να εκδοθεί το πλήρες πόρισμα. Για τον θάνατό του μόλις 5,5 μηνών βρέφους κατηγορείται ο 52χρονος Κρητικός πατέρας του, ο οποίος ζήτησε και πήρε προθεσμία να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα στον Εισαγγελέα Λασιθίου.

Στην ψυχιατρική κλινική του ΠΑΓΝΗ νοσηλεύεται 30χρονη μητέρα του μωρού σε τραγική ψυχολογική κατάσταση. Η μάνα μάλιστα σύμφωνα με τις πληροφορίες πήγε υποβασταζόμενη και συντετριμμένη στο νεκροτομείο όπου και αντίκρυσε το άτυχο μωρό της νεκρό, με τις στιγμές που ακολούθησαν να χαρακτηρίζονται τουλάχιστον δραματικές, ενώ η ίδια εξετάστηκε από τον ιατροδικαστή.

Η σορός του βρέφους σύμφωνα έφυγε αργά χθες το βράδυ από το νεκροτομείο του ΠΑΓΝΗ με προορισμό τη Σητεία όπου θα «παιχτεί» εντός της ημέρας η τελευταία πράξη του δράματος που συγκλονίζει το πανελλήνιο, με την κηδεία του βράφους. Όλα αυτά την ώρα που οι μαρτυρίες συγγενών και φίλων της οικογένειας συνεχίζονται, με τις τελευταίες αναρτήσεις στο facebook να κεντρίζουν το ενδιαφέρον των συζητήσεων…

Η χαρά που έγινε εφιάλτης

Ο 52χρονος πατέρας μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook μαζί με την 32χρονη σύζυγό του, έδειχνε χαρούμενος για τον ερχομό του παιδιού. Όλα έμοιαζαν ιδανικά με το ζευγάρι να μοιράζεται αρκετά συχνά στιγμιότυπα από την καθημερινότητα του με τους διαδικτυακούς του φίλους. Τραγική ειρωνεία πως μόλις τα Χριστούγεννα είχε αναρτήσει φωτογραφία με την σύζυγο και το παιδάκι τους να στολίζουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Σε άλλη ανάρτηση καλωσόριζε στον κόσμο το νεογέννητο παιδί του με μία φωτογραφία από το μαιευτήριο γράφοντας: «Καλώς ήρθε στην ζωή μας ο γιος μας, ο Άγγελος μας». Αναρτούσε ακόμη και χαλαρές στιγμές που η οικογένεια έβλεπε τηλεόραση, καμαρώνοντας για τον γιο τους ή από το μεσημεριανό τους τραπέζι. Τίποτα δεν προμήνυε τα γεγονότα που ακολούθησαν…

Συγγενείς στηρίζουν τον πατέρα του βρέφους

Τόσο ο αδερφός όσο και η αδερφή της μάνας προσπαθούν να στηρίξουν τον πατέρα του βρέφους, που το μοιραίο βράδυ της περασμένης Τετάρτης επέστρεψε μεθυσμένος και κατηγορείται πως χτύπησε και προκάλεσε τον θάνατο του παιδιού του. “Δεν έφταιγε ο πατέρας. Όχι δεν έφταιγε. Απλά τσακωθήκανε σα ζευγάρι, αυτός πέταξε το κινητό του από τα νεύρα του και χτύπησε το μωρό κατά λάθος” είπε ο θείος του παιδιού στην εκπομπή Tatiana Live…

Στο ίδιο μήκος κύματος και η αδερφή της 30χρονης μάνας, που υποστηρίζει από την πρώτη στιγμή πως ο πατέρας του βρέφους ήταν οικογενειάρχης και αγαπούσε τόσο το παιδί όσο και τη γυναίκα του. ”Είχανε μία παραμυθένια ζωή που κάθε ζευγάρι θα επιθυμούσε. Μέσα στο σπίτι δεν υπήρχε καν η διαφωνία, είχανε ένα τρόπο και τα λύνανε. Έτυχε τώρα ο άνθρωπος ήπιε και έγινε το κακό” έλεγε μεταξύ άλλων.

Τόσο οι κάτοικοι της Σκοπής -που μένει η οικογένεια της μητέρας- όσο και οι γείτονες του ζευγαριού στην Σητεία κάνουν λόγο για μία “κλειστή” οικογένεια ωστόσο οι απόψεις διίστανται ως προς την συμπεριφορά του 52χρονου. Οι μεν κάτοικοι της Σκοπής κάνουν λόγο για έναν βίαιο άνθρωπο με αδυναμία στο αλκοόλ οι δε γείτονες του ζευγαριού στην Σητεία αναφέρουν πως ο 52χρονος αγαπούσε πολύ το παιδί του, ήταν φιλήσυχος και δεν έπινε καθώς είχε πρόβλημα καρδιάς.

Τα δάκρυα της γιαγιάς

«Δεν ξέρω, δεν ήμουν εκεί, δεν ξέρω τίποτε» επαναλάμβανε συνέχεια η γιαγιά του άτυχου βρέφους ενώ αναρωτιόταν τι θα γίνει από εδώ και πέρα. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η άτυχη γιαγιά, ανάμεσα στα αναφιλητά της, δεν είχε πολλές σχέσεις με την οικογένεια της κόρης της. Μάλιστα δεν παρευρέθηκε ούτε στο μαιευτήριο, όταν γεννήθηκε το εγγονάκι της, γιατί όπως είπε «δεν με άφησαν να πάω γιατί δεν είχε σαραντήσει ακόμα το παιδί». Επίσης επεσήμανε ότι δεν γνώριζε πολύ καλά τον άνδρα της κόρης της, τον 52χρονο, παρά μόνο ότι ήταν ξαναπαντρεμένος με μία συγχωριανή.

Πηγή: ekritiCretaPost, FlashNews, neakriti, creteplus,

 

Τοπικά Νέα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε